Депутат-інвалід зі “Свободи” в Тернополі побив хлопця й дівчину з патрульної поліції. ВІДЕО

 

У Тернополі депутат обласної ради від ВО “Свобода” – інвалід Олександр Башта – побив поліцейських, завдавши патрульним чоловікові й жінці черепно-мозкових травм.

При цьому він спершу виступав заявником про інше правопорушення.

Як повідомили в секторі комунікацій Головного управління Нацполіції в Тернопільській області, повідомлення про те, що на вул. Замковій водій автомобіля Daewoo Lanos припаркував власне авто з порушенням правил дорожнього руху, надійшло патрульним поліцейським Тернополя 21 листопада о 16:50.

Як стало відомо, викликав правоохоронців депутат облради.

Проте до приїзду поліції порушник покинув місце зупинки, а заявник “безпідставно почав поводити себе агресивно та неадекватно”.

Як розповів командир роти патрульної поліції №4 Юрій Гоїк, заявник – чоловік на інвалідному візку – не реагував на зауваження людей у формі, а напав на поліцейських.
Він зірвав жетон та вихопив рацію.

Патрульні намагалися заспокоїти дебошира. Той пообіцяв вести себе адекватно, проте, коли патрульні пустили його руки, заявник схопив дівчину-поліцейську за волосся, а після цього впав з інвалідного візка, потягнувши її за собою та пошкодивши мобільний телефон інспектора.

Поліцейські звернулися по меддопомогу до лікарні. Повідомляється, що в патрульного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи. У дівчини-поліцейського закрита черепно-мозкова травма, забій м’яких тканин волосистих частин голови та струс.

Депутат відмовився давати будь-які свідчення, але при цьому не повернув відібраний у жінки-правоохоронця нагрудний знак.

Вирішується питання про внесення події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 345 ККУ – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.
Санкція статті – виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. На місці події працювала слідчо-оперативна група, пише dosie102.te.ua

Відео:

Про те, що нападник – “свободівець” Олександр Башта, інформує місцеве видання “Про все”.

Башта розповів свою версію події: він приїхав до пенсійного фонду. На паркувальному місці для інвалідів місце зайняла машина таксі “Ланос” ВО 4618 АС. За словами Олександра Башти, він почав спілкуватися з таксистом, аби той від’їхав. Таксист відмовився, тоді депутат викликав поліцію. Поки “копи” прийшли, таксист втік.

На самому початку розмови, на запитання, “чому ви кричите”, депутат заявив: “Я ще й в морду моду дати”.

Свій конфлікт із поліцією Башта пояснив тим, що молоді патрульні не одразу зрозуміли ситуацію і те, що він інвалід. При цьому він визнає, що “копи” поводилися коректно і його не ображали, а суперечка сталася “слово за слово”.

Башта пояснив свою агресивність тим, що він “весь час на візку” і “тоже неадекватна” людина.

При цьому інформацію про ушкодження дівчини поліцейського він називає “фантазією”.

Аудіо:

Як відомо, раніше Олександр Башта хотів очолити патрульну поліцію Тернополя.

Також він неодноразово встрявав у сутички й конфлікти на вуличних акціях.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна