Головного копа Франківська, який нібито побив ДАІшника з АТО, відпустили під особисте зобов’язання

 

Івано-Франківський міський суд виніс обрав запобіжний захід для начальника управління патрульної поліції Дмитра Міхальця – особисте зобов’язання та невідсторонення від посади.

Ідеться про конфлікт головного “копа” міста з порушником правил дорожнього руху, який є учасником бойових дій. Прокуратура висунула Міхальцеві обвинувачення в перевищенні влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством. Цей злочин передбачений частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України, пише “Репортер”.

Адвокат Міхальця Ігор Кукушкін на суді заявляв, що нардеп Віктор Шевченко готовий взяти начальника патрульної поліції міста на поруки. Однак прокурор наполягав на заставі в сумі 116 тис. грн.
Адвокат зауважив, що його підзахисний заробив лише третину від суми застави, тому “недоречно говорити, що він може внести такі гроші”.
Дмитро Міхалець це підтвердив і додав, що “має невеликий дохід і знімає квартиру в Івано-Франківську”.

Зрештою суддя Роман Хоростіль ухвалив рішення відпустити головного копа Франківська під особисте зобов’язання без застави.

Тобто підозрюваний має виконувати покладені на нього слідчим суддею зобов’язання.
У разі їх невиконання до Міхальця можуть застосувати більш жорсткий запобіжний захід – йдеться про грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати.

Прокурор пропонував відсторонити Міхальця з посади, однак адвокат заявив, що підстав для відсторонення немає.

“Відсторонення від займаної посади – це для мене моральний удар. В мене є підтримка моїх людей, без них я не керівник, – каже Міхалець. – Працювати в поліції – мій єдиний дохід”.

Начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець

Начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець

Як інформувала “Новинарня“, 5 вересня громадянин Іван Чайковський на вулиці Січових Стрільців в Івано-Франківську залишив авто поблизу будівлі Пенсійного фонду. До нього підійшли патрульні, попросили документи, сказали, що він порушив правила паркування. Чоловік пояснив, що припаркувався за дорожньою розміткою, а нового знаку не помітив. Представився інвалідом – ветераном АТО і просив не складати на нього постанову та відпустити. Однак копи папір написали.

Згодом, переглянувши постанову, чоловік виявив, що патрульні вписали не той дорожній знак. Наступного дня Чайковський поїхав до поліції вирішувати питання з керівником патрульних – Дмитром Міхальцем. Згодом він звинуватив Міхальця у побитті з киданням на підлогу, а той запевнив, що взяв скаржника під руку (і таким чином поставив синець на руці), щоб провести, адже з його боку був спротив і ескалація конфлікту. Чайковський скандалив і жбурляв у поліцейського папери, заявляють свідки з боку ПП.

Чайковський отримав підтримку у ЗМІ, написав заяву в прокуратуру. 12 вересня постанову ПП на Чайковського таки скасували, хоча сам він визнавав порушення правил.

Пан Чайківський відомий як дійсний працівник МВС – тобто того ж відомства, що й Дмитро Міхалець, колишній ДАІшник, учасник АТО в складі батальйону МВС “Івано-Франківськ”, інвалід другої групи зі статусом УБД.

Читайте також:
Найвищий полісмен України отримав підозру в побитті інваліда АТО. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна