На Світлодарській дузі загинув 20-річний Андрій Добровольський

 

У п’ятницю, 17 листопада, внаслідок бойових дій на сході України загинув 20-річний прикарпатець Андрій Добровольський, якому 11 грудня мав би виповнитися 21 рік.

Як повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, український боєць загинув під Троїцьким (Луганський напрямок, сумнозвісна Світлодарська дуга).

Імені загиблого полковник Лисенко традиційно не назвав, проте з дописів волонтерів та повідомлень у місцевих ЗМІ стало відомо, що це командир бойової машини — командир відділення 8-го окремого мотопіхотного батальйону “Поділля” 10-ї гірсько-штурмової бригади Андрій Добовольський.

Андрій народився 11 грудня 1996 року в селі Тустань Галицького району Івано-Франківської області. Як повідомляє сайт “Галка“, до війська хлопець пішов добровільно – після того, як з фронту повернувся його батько Омелян, який воював в АТО у прикордонних військах.

Нещодавно Андрій побрався з 18-річною Оксаною. Молодята не встигли відгуляти весілля за традиціями – лише розписалися під час нетривалої відпустки військовослужбовця.

За попередньою інформацією, бійця вразила кулеметна куля під час обстрілу. Реанімаційні заходи не допомогли – поранення виявилося смертельним.

Поховають Андрія в рідному селі.

Андрій Добровольський з дружиною Оксаною. Фото: ФБ Dobrovolska Oksanka

Читайте також:
Бойові втрати жовтня: 13 облич загиблих героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.