Новим командиром Чорних запорожців 72 омбр став Руслан Татусь зі 128-ї

 

Новим командиром 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних запорожців став полковник Руслан Татусь.

Як повідомила прес-служба 72 омбр, Татусь – колишній начальник штабу 128-ї Закарпатської гірськопіхотної бригади.

Новопризначений комбриг був призначений особовому складу “Чорних запорожців” у ППД в Білій Церкві на Київщині в п’ятницю, 17 листопада.

“Бійці і офіцери привітали нового командира з призначенням, а також привітали колишнього комбрига, полковника Андрія Соколова, з переходом на вищу посаду в одному з оперативних командувань”, – інформує ФБ-сторінка 72 омбр.

“Нагадаємо, що за майже чотири роки війни близько десяти офіцерів бригади перейшли у вище командування, четверо очолили бригади ЗСУ, близько 50 займають відповідальні посади в управліннях і штабах підрозділів ЗСУ”, – підкреслила прес-служба “Чорних запорожців”.

Як інформувала “Новинарня“, бійці 72-ї бригади повернулися на ротацію в пункт постійної дислокації із зони АТО наприкінці жовтня.

Бригада протягом майже року утримувала позиції в районі міста Авдіївка Донецької області, на промзоні та на шахті “Бутівка”.
Як повідомляла “Новинарня“, за цей час 72 омбр втратила загиблими десятки бійців та офіцерів.
Найгарячіший період припав на січеньлютийберезень 2017 року, коли 72 омбр зайняла та ціною значних втрат утримала передову позицію бойовиків “ДНР” “Алмаз-2” на промці. Її перейменували на честь позивного капітана Андрія КизилаГероя України, полеглого в тих боях – “Орел”.
Під час перебування в районі Авдіївки 72-га окрема механізована бригада отримала почесне найменування – імені Чорних запорожців.
Також 72-га бригада відкрила біля промзони меморіал на честь загиблих у цьому районі воїнів та приручила лисицю.

22 жовтня верховний головнокомандувач із міністром оборони побував в Авдіївці, де зустрівся зокрема з військовими 72-ї бригади, провів нараду щодо оперативної ситуації на фронті, вручив державні нагороди.

Читайте також:
Як у Білій Церкві урочисто зустрічали бійців героїчної 72-ї бригади. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна