Сім’я Порошенків дала 3 мільйони на проект Музею Революції Гідності

 

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко передали сертифікат на 3 млн. грн. благодійної допомоги для організації Міжнародного архітектурного конкурсу щодо створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Про це повідомила прес-служба АП.

Також в присутності Глави держави було підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством культури України, компанією Hossbach Lehmhaus GbR та Благодійним фондом Порошенка, який очолює Марина Порошенко.

Президент зазначив: “Сподіваюсь, що високий професіоналізм Бенджаміна і компанії Hossbach Lehmhaus GbR, високий статус і рівень учасників конкурсу дозволять створити той Музей та Меморіал Небесної Сотні, який буде гідний наших героїв”.

“Нарешті ми з вами присутні, коли  розпочинається офіційна робота по конкурсу з відбору найкращого проекту”, – сказав Порошенко.

Він нагадав, що про це було домовлено під час зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні.

Міністерство культури України, як замовник конкурсу, його проведення доручив міжнародному організатору архітектурних конкурсів авторитетній компанії зі світовим ім’ям Hossbach Lehmhaus GbR.

“Я впевнений, що в журі будуть присутні найкращі світові та українські архітектори. Обов’язково, як я і обіцяв, мають бути присутні члени родин Героїв Небесної Сотні, бо їх думка буде також надзвичайно важливою”, – сказав Петро Порошенко.

Президент висловив сподівання, що перший результат щодо переможців конкурсу буде отримано вже в лютому 2018 року,  а не пізніше червня-липня наступного року буде завершено другий етап конкурсу.

“Будуть виділені перші гроші – 3 млн. грн. наших особистих грошей для того, щоб конкурс було запущено”, – повідомив Петро Порошенко та висловив сподівання на пожертви інших благодійників, які можуть приєднатися до цього проекту.

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук повідомив, що вже розпочато процедуру землевідведення.

“Вже на сьогодні, за вашою ініціативою, відведено першу земельну ділянку для будівництва музею Меморіалу на Алеї Героїв Небесної сотні”, – повідомив він та продемонстрував присутнім на карті місце розташування зазначеної території.

Фото: АП

“Саме тут ми плануємо будівництво музею Меморіалу”, – сказав він.

За словами Віталій Ковальчука, щодо двох інших ділянок проводяться відповідні роботи, які відбуваються за графіком.

Перший заступник глави АП повідомив, що за останні 10 років це перший випадок в Україні, коли держава замовляє послуги у організації архітектурного конкурсу професійному організатору.

Щодо самого проведення конкурсу – на сьогодні вже завершені процедури реєстрації заявок. Подано 65 заявок з 12 країн світу, в тому числі і з України.

Читайте також:
Музей Революції Гідності на Інститутській не даватиме відповіді,
а буде “простором складних запитань”

Рада зарезервувала для Музею Майдану ділянку на Інститутській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна