Пєсков: Путін має вплив на ОРДЛО, а про обмін в’язнями з Росією ще не йдеться

 

Обговорення обміну заручниками між Україною та ОРДЛО не стосується обміну ув’язненими між РФ та Україною.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков у коментарі журналістам у вівторок, 16 листопада, передає ТАСС.

“Поки не буде”, – відповів Пєсков на запитання, чи матиме розвиток тема обміну ув’язненими між Росією й Україною після початку обговорення можливості обміну між Україною та “ДНР/ЛНР”.

За словами речника Путіна, “це зовсім інша субстанція”.

Принагідно Пєсков визнав, що президент Володимир Путін має вплив на ватажків “ДНР” і “ЛНР”.

“Ці республіки живуть самостійним життям, але президент ніколи не приховував, що у нього є можливість звертатися із закликами, можливість чинити певний вплив – не безмежний, але певний”, – сказав речник Кремля.

За словами прес-секретаря, саме цим впливом скористався Путін, коли говорив по телефону з ватажками ОРДО Олександром Захарченком та ОРЛО – Ігорем Плотницьким увечері 15 листопада, заявивши про свою згоду з пропозицією Віктора Медведчука провести масштабний обмін заручників між Україною і сепаратистами.
Захарченко та Плотницький підтримали цю ініціативу.

Читайте також:
СБУ привітала дії Путіна щодо обміну українських полонених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна