Трамп: волів би обговорити з Путіним українську проблему, а не втручання у вибори

 

Президент США Дональд Трамп під час саміту АТЕС у В’єтнамі питав президента Росії Володимира Путіна, чи втручався той в американські вибори 2016 року, однак отримав негативну відповідь.

Як повідомляє Chicago Tribune, Трамп заявив, що на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у місті Дананг мав короткі діалоги з Путіним.

За його словами, він питав Путіна, чи той втручався у вибори в США, на що російський лідер заявив, що він “абсолютно не втручався”.

“Він сказав, що абсолютно не втручався в наші вибори, не робив те, що кажуть, ніби він зробив”, – розповів Трамп журналістам Air Force One по дорозі в Ханой.

“Щоразу, коли він бачить мене, він каже: “Я цього не робив”. І я вірю, я дійсно вірю, що коли він каже мені таке, то саме так і є”, – сказав Трамп, зазначивши, що Путін дуже ображений звинуваченнями.

“Ну, подумайте, я ж не можу стояти там та сперечатися з ним”, – додав він пізніше.

“Я б краще вияснив з ним питання Сирії, якщо бути чесним з вами. Я б краще, як ви знаєте, працював з ним над питанням України, ніж стояти та сперечатися про те, втручався чи не втручався – бо все це створили демократи”, – сказав Трамп.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп не мав окремої зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним на саміті у В’єтнамі, пояснивши це щільним графіком.
Вони потисли один одному руки, обмінялися репліками під час фотосесії та мали короткі розмови.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна