Порошенко привітав Дуду зі святом: “Польща є прикладом для України”

 

Президент України Петро Порошенко 11 листопада привітав польського колегу Анджея Дуду з національним святом – Днем незалежності Польщі.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі посольства РП в Україні.

В ході півгодинної бесіди по телефону президент Петро Порошенко наголосив, що Польща є “стратегічним партнером і прикладом для України”.

Президенти узгодили, що наступного тижня у Кракові відбудеться зустріч делегацій обох держав в рамках консультаційного комітету президентів Польщі та України.

Метою засідання буде обговорення нинішнього стану польсько-українських взаємин, запланованого візиту президента Польщі до Харкова в грудні та підготовка до саміту Східного партнерства, що наближається.

Читайте також:
МЗС готове захищати В’ятровича перед Польщею,
хоча та не підтверджує заборону на в’їзд

Як інформувала “Новинарня“, 7 листопада президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і він чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Перед тим 2 листопада міністр закордонних справ РП Вітольд Ващиковський заявив, що Польща планує забороняти в’їзд громадянам України, які мають антипольські погляди.

Після цих заяв президент України Порошенко ініціював засідання консультаційного комітету з Польщею для зняття напруги між країнами.

Міністр Ващиковський 5 листопада під час візиту до Львова відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького” через слова директора музею Руслана Забілого про те, що у 1918 році Польща окупувала Західну Україну.

Віце-консул генерального консульства Польщі в Луцьку Марек Запур на “круглому столі” в Рівному назвав Львів “польським містом”.

Польські ЗМІ повідомляли про нібито заборону на в’їзд до Польщі для голови Українського інституту національної політики Володимира В’ятровича.
За словами глави МЗС України Павла Клімкіна, офіційна Варшава не підтвердила таку заборону.

Читайте також:
У МЗС прокоментували заяву президента Польщі
про українських політиків з антипольськими настроями

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна