Японія спрощує візовий режим для українців

 

Японія з 1 січня спростить візові вимоги для українців.

Про це йдеться в повідомленні посольства Японії в Україні 9 листопада.

Зазначається, що вже визначені заходи зі спрощення візових вимог українців-власників звичайних закордонних паспортів.

“Коло заявників, які мають право на багаторазові візи для короткотермінового перебування з діловою метою і культурних та наукових діячів, буде розширено, а також строк дії віз буде збільшено з 3 до 5 років максимум”, – повідомили в амбасаді.

Також вводяться багаторазові візи (зі строком дії 3 роки та максимальним строком перебування 30 днів) для короткотермінового перебування з різними цілями, в тому числі туризм.

У посольстві повідомили, що більш детальна інформація буде розміщена згодом.

Президент Петро Порошенко переконаний, що лібералізація візового режиму між Україною і Японією стане добрим прикладом дружби та партнерства двох держав.
Про це він сказав під час відкриття виставки “Уявний путівник: Японія” з нагоди Року Японії в Україні.

Глава держави нагадав про свій офіційний візит до Японії у квітні минулого року та переговори з прем’єр-міністром Сіндзо Абе щодо лібералізації візового режиму для українців.

“Дуже важливо, щоб українці мали можливість вільно подорожувати світом», – наголосив Петро Порошенко та підкреслив важливість 2017 року як року відкриття безвізових подорожей для громадян нашої країни.

Президент також нагадав про запровадження безвізового режиму для громадян України з країнами Євросоюзу, нещодавнє підписання угоди про безвізовий режим між Україною та Об’єднаними Арабськими Еміратами та домовленості з урядом Канади з цього питання.

Читайте також:
В Україні стартував Рік Японії. Порошенко наказав садити сакури

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна