Каталонці вийшли на політичний страйк з блокуванням доріг. ФОТО

 

У Каталонії в середу, 8 листопада, відбувається страйк із блокуванням доріг.

Як повідомляє центральне іспанське видання El Pais, організатором страйку виступила профспілка Intersindical-CSC. Офіційною причиною страйку називається боротьба за розширення трудових прав, однак сепаратистські партії закликали своїх прихильників вийти на вулиці на захист ув’язнених каталонських політиків, проти ліквідації автономії регіону та політичних репресій.

Тож багато протестувальників вийшли на дороги з гаслами на підтримку незалежної республіки Каталонія.

Зазначається, що метро і автобуси працюють у звичному режимі, оскільки влада різних міст відмовилася приєднатися до страйку.

Проблеми створюють групи активістів які блокують автошляхи, особливо в районі Барселони, де наразі перекрито 39 доріг.

Крім того, протестувальники вранці спричинили блокування руху поїздів, зокрема в напрямку Жирони – міста, яке найбільше підтримує проголошення незалежності.

У Жироні сотні активістів прорвалися через кордон поліції, яка захищала залізничний вокзал, та заблокували рух поїздів.
За даними Naciodigital.cat, під час сутичок на станції двоє людей отримали незначні травми.

Повідомляється, що протестувальники спочатку намагалися вести переговори, щоб співробітники станції перекрили рух поїздів, однак переговори не відбулися, й активісти заблокували рух самостійно.

Протестувальники вийшли на дороги з гаслами на захист проголошеної незалежної республіки. Фото: La Vanguardia

Напередодні 200 мерів каталонських міст та містечок провели мітинг під штаб-квартирою Єврокомісії у Брюсселі з вимогою звільнити політв’язнів, арештованих за причетність до проголошення незалежності Каталонії.

Як відомо, уряд Іспанії застосував статтю 155 конституції і обмежив самоврядування Каталонії. Кілька членів женералітату на чолі з главою регіону Карлесом Пучдемоном, яким Мадрид висунув кримінальні обвинувачення, виїхали до Брюсселя. Ще кілька каталонських посадовців були затримані в Іспанії.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна