Гучна заява “глави МЗС ЛНР”: Луганська і Донецьк повинні повернутися до складу України

 

Території ОРДО і ОРЛО повинні де-факто повернутися до складу України.
Про це заявив представник так званої “ЛНР” на мінських переговорах Владислав Дейнего в ефірі телеканалу “ДТРК ЛНР”, підконтрольного сепаратистам.

Непідконтрольні наразі райони “увійдуть до складу України, оскільки іншого шляху не існує”, сказав він.

“В рамках мінських угод ми прийняли на себе такі зобов’язання. Території Луганської та Донецької “республік” повинні мати повну самостійність в рамках держави Україна. Для того, щоб отримати європейське, світове визнання, ми повинні йти саме таким шляхом”, – підкреслив Дейнего у виступі 4 листопада.

При цьому він зазначив, що не є прихильником цієї позиції і що “республіки” не можуть протистояти всій світовій спільноті.

Таймінг відео – 6:16 та 20:50

“Нам потрібно взаємодіяти з Києвом, а вже після цього вирішувати, як розвиватиметься доля “республік” далі. Ми не можемо протистояти всій світовій спільноті, заявивши, що в усьому чинимо правильно. Світова спільнота не сприймає таких випадів і, відповідно, вживатиме різні методи, щоб припинити такий спосіб дій”, – додав Дейнего.

 

Владислав Дейнего – колишній депутат Алчевської міськради від ПСПУ і Партії регіонів (2006-2014), із 2014 року – уповноважений представник самопроголошеної “Луганської народної республіки” на переговорах в Мінській контактній групі з питань врегулювання конфлікту в Донбасі.
Колишній заступник голови “народної ради ЛНР”.
Із вересня 2017 року – так званий “в. о. міністра закордонних справ ЛНР”.

 

Читайте також:
“Захопити й знищити Донбас”.
Як в РФ та її сателітах оцінюють ухвалені Радою законопроекти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна