Тепер російські артисти гастролюватимуть в Україні лише з дозволу СБУ

 

Президент Петро Порошенко підписав закон “Про гастрольні заходи в Україні”, який вводить обов’язкову перевірку російських виконавців на предмет порушення українського законодавства.

Про це 7 листопада повідомляє прес-служба глави держави.

Відтепер організатор гастролей у разі, якщо їх учасником є артист держави-агресора, повинен не пізніше, ніж за 30 днів до дня проведення заходу, подати до Служби безпеки України запит на отримання інформації про можливі заборони (через порушення українського законодавства виконавцем – наприклад, відвідування окупованого Криму).

Документ також передбачає, що організатор туру має надати СБУ достовірну інформацію про ім’я та прізвища артиста, зазначені в його документі для в’їзду на територію України, а також про використання псевдонімів і т.д.

Закон встановлює, що при проведенні виступів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного чи націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і їх символіки; забороняється проведення гастрольних заходів, які популяризують або пропагують державу-агресора і її органи влади, забороняється проведення гастролей, учасником яких є людина, внесена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці тощо.

У разі, якщо артист порушить дані норми, організатор повинен буде заплатити штраф у розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат.

Верховна Рада прийняла закон “Про гастрольні заходи в Україні” 5 жовтня 2017 року.

Читайте також:
СБУ заборонила в’їзд в Україну російському реперу Гнойному

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна