СБУ вдруге розкрила диверсію проти нардепа Антона Геращенка. ВІДЕО

Російські спецслужби готували “диверсію” проти депутата ВР від “Народного фронту” Антона Геращенка, щоб “підставити” представників батальйону “Донбас”.
Про це сам Геращенко – член колегії Міністерства внутрішніх справ – написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” ввечері 2 листопада.

Він показав відео, на якому видно, як чоловік – за словами Геращенка, громадянин Росії – підпалює автомобіль. “Для маскування” він був вдягнений поліцейську форму.

Як зауважив Геращенко, зловмисника вже затримали та посадили до СІЗО.

Згодом в ефірі каналу “1+1” нардеп пояснив, що цей інцидент стався ще 21 жовтня близько п’ятої години ранку.

Чоловік нібито отримав завдання від російських спецслужб підпалити автомобіль, на якому їздить дружина Геращенка.

“Вони вистежували дівчину, яка схожа на мою дружину, думали, що це вона. Хоча насправді автомобіль належить дівчині, яка просто живе в цьому під’їзді по сусідству”, – пояснив Геращенко.

За його словами, це зробили для того, щоб почати інформаційну кампанію, нібито автомобіль Геращенка підпалив представник батальйону “Донбас”. Хоча насправді це був росіянин, якого вже затримала СБУ, каже депутат.

“Хитра провокація готувалася. Я думаю, що мета була – зіштовхнути лобами мене, як члена команди міністра внутрішніх справ, з мітингувальниками біля Ради”, – підсумував Антон Геращенко.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 листопада СБУ оприлюднила повідомлення про двох затриманих росіян, які діяли на шкоду державним інтересам України. Ішлося зокрема і про підпал авто неназваного народного депутата.

21 січня 2017 року стало відомо, що Служба безпеки України запобігла замаху на життя народного депутата України, який нібито планувався і координувався з території Російської Федерації. З’ясувалося, що йдеться про Антона Геращенка.

Шевченківський районний суд Києва арештував двох підозрюваних у справі про замах на життя Геращенка на два місяці, без права внесення застави.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що замах на народного депутата Антона Геращенка, якому запобігла СБУ, – лише елемент у ланцюгу злочинів, що утворюють систему з центром впливу за межами України.

Читайте також:
СБУ закінчила розслідування у справі про замах на депутата Геращенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна