Аваков послабив охорону протестного табору під парламентом

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наказав зняти посилену охорону з табору протестувальників біля Верховної Ради.

“Витрачати державні ресурси і охороняти далі цей мотлох під Радою більше не маємо наміру. Дав команду зняти сили МВС з охорони периметру”, – написав міністр у “Твіттері” вранці 31 жовтня.

Відтак, за словами очевидців, безпосередньо під стінами Верховної Ради перебувають кілька правоохоронців, при тому що на вулиці Грушевського та в парку поруч із площею Конституції залишаються десятки наметів мітингувальників.

“Військове” наметове містечко на Грушевського огороджене парканами та вантажівками Національної гвардії, хоча самих бійців Нацгвардії не помітно.

Читайте також:
Репортаж учасника трьох революцій із табору під ВР:
насправді все не так погано, як розповідають ЗМІ

Хто і як протестує під Верховною Радою, коли та розійшлася. РЕПОРТАЖ

Як відомо, охорону парламенту посилили в ніч на 17 жовтня, перед початком акції за “велику політичну реформу”. Її учасники вимагали ухвалити закони про виборчу систему з відкритими списками, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності.
Організаторами мітингу виступили партії “Об’єднання «Самопоміч»”, ВО “Батьківщина”, “Рух нових сил” та інші, а також низка громадських організацій.
Частина учасників мітингу заявили, що будуть залишатися біля ВР до виконання їхніх вимог.
Ініціатор акції Михеїл Саакашвілі закликав протестувальнкиів вимагати також відставки президента Петра Порошенка.

Ц перший день маніфестацій, щоб не допустити встановлення наметів під парламентом, нацгвардійці заблокували протестувальників з наметами у дворі на вулиці Грушевського; сутички сталися також на розі вулиці Садової.
Постраждали четверо осіб, з них двох правоохоронців.
На боці опозиції виступили десятки учасників АТО, зокрема ветерани батальйону “Донбас”.
Учасники акції відібрали в поліцейських майже два десятки щитів.

Мітингарі таки встановили намети, малі туристичні та великі багатомісні, на проїжджій частині вулиці Грушевського і на площі Конституції.

Вони не бажають розходитись, попри те, що сесійний тиждень закінчився, а парламент таки почав приймати “велику політичну реформу” – відправив у КС законопроекти щодо зняття депутатської недоторканності і розглянув пропозиції щодо нової виборчої системи.

Президент Петро Порошенко заявив, що ініціатори вуличної акції планували дестабілізувати ситуацію в країні.

20 жовтня учасники протестної акції оголосили, що відповідальність за подальше проведення заходу взяли на себе колишні бійці добровольчих батальйонів – учасники АТО.
Надалі під ВР стоять два військові містечка – “військове”, де переважають ветерани батальйону “Донбас” і керує його екс-комбат, нардеп Семен Семенченко, та “цивільне”, яким керує “Рух нових сил”.

29 жовтня на вічі під парламентом Саакашвілі закликав людей заповнити опитувальний лист із розширеним списком вимог, серед яких – прийняття закону про імпічмент президента, дострокові вибори президента та Верховної Ради.

Новий великий мітинг під ВР призначили на 7 листопада.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна