Поліцейського керівника з Троєщини арештували за участь у кіднепінгу

 

Одному з керівників відділу кримінальної поліції Деснянського райуправління НП в Києві повідомили про підозру у сприянні зловмисникам, які викрали столичного бізнесмена та вимагали півмільйона гривень за його звільнення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Поліцейського підозрюють за ч. 5 ст. 27 і ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (посібництво у викраденні та незаконному позбавленні волі людини з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб).

Слідство встановило, що у вересні 2017 року цей поліцейський, “використовуючи свої знайомства та будучи обізнаним про способи проведення оперативних заходів з встановлення місцезнаходження осіб, надав двом чоловікам відомості про місце перебування одного зі столичних підприємців”.

Скориставшись цією “наводкою”, 29 вересня двоє зловмисників викрали бізнесмена в місті Рівне.

Після цього, за співучасті поліцейського, потерпілого  вивезли на автомобілі до одного з сіл у Києво-Святошинському районі Київської області, де утримували близько доби, вимагаючи віддати їм грошові кошти в сумі 500 тис. грн.

30 вересня у ході спецоперації прокуратури міста Києва та Нацполіції потерпілого було звільнено, двох викрадачів – затримано.

Під час досудового слідства було встановлено причетність до цього злочину вказаного поліцейського, якому оголосили підозру.

27 жовтня суд задовольнив клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Читайте також:
На Луганщині затримали з хабаром екс-офіцера Нацгвардії,
який проходить у справі щодо кіднепінгу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна