На Луганщині затримали з хабаром екс-офіцера Нацгвардії, який проходить у справі щодо кіднепінгу

Колишнього капітана Нацгвардії Віктора Каминського на прізвисько Жак затримали під час спроби дати хабар прокурору Луганського гарнізону.
Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

До військової прокуратури сил АТО звернувся прокурор Луганського гарнізону з рапортом про те, що йому і слідчому колишній боєць Семенченка з позивним Жак пропонує неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн. за закриття провадження стосовно нього”, – написала вона у “Фейсбуці”.

Віктор Каминський відомий як колишній командир розформованої роти спецпризначення Національної гвардії України – “Шторм”. Її у 2015 році сформували добровольці, переважно з батальйону “Донбас”.

За словами Сарган, Каминський В. І. затриманий на гарячому о 18:20 у пятницю, 7 квітня, співробітниками військової прокуратури сил АТО спільно з УЗЕ ГУНП (управління захисту економіки ГУ Нацполіції) в Луганській області.

Кримінальне провадження, яке він намагався закрити за допомогою впливу прокурора, відкрите за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України – “незаконне позбавлення волі або викрадення людини”. У цьому провадження Каминський є потенційним підозрюваним, пише Сарган.

Про зловживання “Жака”, який після скандалів в НГУ перейшов на службу в морську піхоту ЗСУ, багато писали в “Фейсбці” роти “Шторм”:

Читайте також:
Від 2 до 11. Суд оголосив вироки екс-бійцям “Торнадо”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна