“ДНР” скаржиться, що “прапор геноциду” 72-ї бригади ЗСУ під Авдіївкою підхопила 25 опдбр

 

Підрозділи 25-ї повітряно-десантної бригади ВДВ ЗС України, які заступили на оборону Авдіївки після виходу на ротацію 72-ї бригади, ще активніше відповідають на обстріли з боку бойовиків “ДНР”. Сепаратисти звинувачують їх у продовженні “геноциду”.

Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 30 жовтня заявляв заступник начальника так званого “управління народної міліції ДНР” (перейменоване “міноборони” ОРДО) Едуард Басурін.

“Найбільша кількість обстрілів за минулу добу (29 жовтня) була здійснена з боку Авдіївки, куди по ротації прибули підрозділи зі складу 25 опдбр. Це свідчить про те, що «прапор геноциду» наших громадян, піднятий 72 омбр, продовжує підтримуватися і десантниками України“, – сказав дослівно Басурін.

При цьому він стверджує, що ЗМІ України не висвітлюють факти реальних обстрілів з боку ЗСУ мирних кварталів населених пунктів ОРДО. Натомість в Україні нібито видають в ефір “постановочні сюжети” про обстріли з боку “ДНР”.

Нагадаємо, прес-центр штабу АТО інформував, що бойовики “ДНР” обстріляли житлові квартали Авдіївки 28 жовтня.

Сайт Міноборони поширив відео з цього приводу:

Як відомо, ЗС України не приховують, що відповідають на більшість обстрілів бойовиків ОРДЛО. При цьому часто незаконні збройні формування ведуть вогонь із меж населених пунктів.




“Не висвітлюється згоріла напередодні через низький рівень професійної підготовки особового складу в питаннях обслуговування техніки бойова машина піхоти в 72 омбр під Авдіївкою. Або чергова перестрілка, влаштована між військовослужбовцями Збройних сил України та нацистами з батальйону «Айдар»”, – сказав також Басурін, якого цитує офіційний сайт сепаратистів “ДНР онлайн” (як відомо, батальйон “Айдар” ще з 2014 року є частиною ЗСУ).

Читайте також:
Зустріч героїв: легендарна 72-га бригада повернулася з Авдіївки додому. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна