Доба АТО: ворог б’є по Авдіївці, один боєць ЗСУ загинув

 

Минулої доби, 28 жовтня, незаконні збройні формування загалом 16 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, зокрема дев’ять разів – після 18:00. У відповідь військовослужбовці Збройних сил України 13 разів давали відповідь. Унаслідок бойових дій один український воїн загинув, ще двоє отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу операції.

Донецький напрямок. Уночі на початку доби ворог з протитанкового гранатомета і кулеметів обстріляв наші позиції неподалік Зайцевого. “Українські військові переважаючим вогнем у відповідь примусили противника до тиші. На жаль, у результаті цього протистояння двоє наших захисників отримали поранення”, – повідомили у штабі. Вдень бойовики двічі били з піхотного озброєння по оборонцях Авдіївки, а озброєння БМП застосовували на підступах до Пісків.
Увечері ворог ще двічі по декілька годин обстрілював з піхотного озброєння наші опорні пункти в Авдіївські промзоні. Українські бійці симетрично і жорстко відповідали противнику. Під час цього протистояння близько 21-ї години загинув військовослужбовець сил АТО.
Також наприкінці доби під гранатометним вогнем ворога опинились і цивільні будинки мирних мешканців околиць Авдіївки, підкреслено у зведенні.
Крім того, увечері бойовики з великокаліберних кулеметів били у районі Опитного, Пісків, Зайцевого. 

На Приморському напрямку окупанти близько опівдня обстріляли зі стрілецької зброї опорний пункт сил АТО біля Павлополя. Також вдень бойовики “ДНР” випустили понад 20 мін калібру 82 мм по житловому сектору селища Водяне. А після 18-ї години під кулеметним вогнем найманців опинились позиції української армії біля Старогнатівки і Широкиного.

На Луганському напрямку вчора під ворожий вогонь із озброєння БМП потрапили наші позиції неподалік Трьохізбенки.

Читайте також:
Зустріч героїв: легендарна 72-га бригада повернулася з Авдіївки додому. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна