У Києві горів гуртожиток для переселенців, через який Коханівський стріляв у Качмалу

 

Уночі 26 жовтня сталася пожежа у 3-поверховому житловому будинку по вулиці Обухівській, 60 у Києві, де живуть переселенці.

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій Києва, інформація про займання надійшла близько 3:40 ранку.

На момент прибуття пожежників горіла покрівля на площі 300 кв. м.

О 5:58 пожежу локалізували, а о 6:38 – загасили.

Як зазначається в повідомленні, ліквідацію пожежі ускладнювало те, що біля будинку не було справних пожежних гідрантів. А в найближчих пожежних гідрантах, розташованих за 600 метрів від місця події, тиск води був недостатнім.

Щоб загасити вогонь, рятувальники постійно підвозили воду.

Фото: ДСНС

“Вдалося запобігти розповсюдженню полум’я на 1-й та 2-й поверхи житлового будинку. Крім того, під час гасіння пожежі вогнеборці винесли з будинку два газових балони, аби запобігти можливому вибуху”, – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацію, на 1-му поверсі житлового будинку проживало 35 переселенців.

Як відомо, 21 жовтня біля метро “Академмістечко” в Києві сталася сварка між головою проводу добровольчого руху ОУН Миколою Коханівським та колишнім добровольцем, екс-членом “Правого сектору” Русланом Качмалою. Коханівський дістав пістолет і поранив Качмалу.

Конфлікт між Коханівським і Качмалою триває вже давно. Він загострився влітку 2017 року через будівництво на вулиці Обухівській 60, у Києві.

Приміщення – власність банку-боржника “Експобанк”, яку було виставлено на продаж через аукціон. Там жили колишні добровольці, у тому числі люди Коханівського та Качмали.

“З Русланом Качмалою в мене конфлікт давно, бо він намагається моїх бійців виселити з гуртожитку. Декілька разів влаштовував погроми”, - пояснив тоді Коханівський, якому згодом суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна