Батальйон ЗСУ “Донбас” просить не пов’язувати з ним “тітушок Семенченка” під Радою

 

Командири та бійці батальйону Збройних сил “Донбас-Україна” виступили зі зверненням, у якому наголосили, що вони не мають жодного відношення до акцій протесту біля Верховної Ради.

Таку заяву оприлюднив на прес-конференції в “Укрінформі” 25 жовтня командир 46-го окремого батальйону спецпризначення ЗСУ “Донбас- Україна” полковник В’ячеслав Власенко “Філін”.

“Особовий та керівний склад батальйонів ЗСУ та Нацгвардії “Донбас” жодним чином не підтримують будь-які акції протесту, що мають політичний характер та проходять в Україні. Ми виступаємо з вимогою заборонити на законодавчому рівні використання цивільними особами та військовослужбовцями запасу символіки батальйону”, – сказав Власенко.

“Філін” зауважив, що наразі в наметах біля парламенту перебувають люди, які в переважній більшості не мають відношення до батальйону “Донбас” і яких у своїх цілях використовує народний депутат Семен Семенченко, представник батальйону в 2014 році, коли “Донбас” входив до Нацгвардії.

Власенко заявив, що Семенченко ніколи не займав будь-які посади в батальйоні “Донбас” (всупереч тому, що його називали комбатом), а був “так званим прес-секретарем, піарщиком”.

Тепер він створив ніде не зареєстровану організацію “Внутрішній корпус батальйону “Донбас” і “використовує у своїх цілях шеврони батальйону”, каже “Філін”.

Водночас командир батальйону визнав, що з Семенченком дійсно залишаються понад десять колишніх бійців “Донбасу”, “яким важко було протистояти Семенченку, що вміє гарно говорити, але вони розберуться з часом”.

Усі інші, за словами Власенка, – це “проплачені “тітушки”, які розхитують ситуацію у країні на користь ворога” та використовуються “для вирішення певних бізнес-питань”.

“Починаючи з 2014 року, “ряджені” беруть участь в акціях, які розхитують країну політично й економічно. Все це в умовах бойових дій. Це виключно на користь країни-агресора Російської Федерації”, – сказав комбат.

Заступник командира батальйону “Донбас” Валерій Кольцов звернувся до тих, хто знаходиться поруч із Семенченком, “згадати свою клятву – захищати зі зброєю свою країну – і повернутись на передову, де їх чекають побратими”.

Учасники прес-конференції, ветерани батальйону “Донбас”, наголосили, що жодним чином не мають відношення до розхитування ситуації у країні і просять ЗМІ не називати так званих політичних активістів та громадські організації “батальйоном “Донбас”, бо цим вводять в оману українське суспільство, принижуючи гідність справжніх патріотів, які захищають Україну на передовій.

Читайте також:
Ветерани АТО взяли на себе відповідальність за продовження протесту під Радою

Хто і як протестує під Верховною Радою, коли та розійшлася. РЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна