Простий обиватель у Бахмуті ховав у квартирі “знайдений” арсенал зброї

 

43-річний мешканець міста Бахмут (кол. Артемівськ) ховав у своїй квартирі в багатоквартирному житловому будинку протитанковий гранатомет, дві гранати та понад 400 набоїв.

Про це повідомляє сайт Нацполіції України з посиланням на Бахмутський відділ поліції Донецької області.

“В рамках спецоперації з припинення нелегального обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин бахмутські правоохоронці отримали інформацію про те, що в одній з квартир зберігається велика кількість небезпечних предметів.
Під час обшуку за вказаною адресою у коморі квартири співробітники поліції знайшли гранатомет, дві гранати РГД-5 та набої калібру 5,45 мм з магазинами, заховані в різних місцях”, – ідеться в повідомленні.

Господар, який раніше не мав проблем із законом, пояснив, нібито “знайшов арсенал та переніс до себе додому, й аби ніхто не побачив, ретельно сховав, а навіщо – навіть не подумав”.

Наразі всі небезпечні предмети вилучені. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 – “незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами” – Кримінального кодексу України.

Власникові арсеналу загрожує до сім років позбавлення волі.

Поліцейські нагадують, що добровільне роззброєння допоможе уникнути відповідальності згідно з ч. 3 ст. 263 КК.

Читайте також:
Прикордонний пес знайшов у Новотроїцькому арсенал зброї. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна