Німецький флот залишився без діючих підводних човнів

 

Військово-морські сили Німеччини станом на сьогодні залишилися без підводних човнів, здатних вийти в море на бойове чергування.

У складі ВМС ФРН є шість субмарин, але остання з них нещодавно вийшла з ладу, отримавши пошкодження біля берегів Норвегії, повідомляє Defense News.

Інцидент стався 15 жовтня. Під час відпрацювання глибоководного занурення біля узбережжя Норвегії субмарина U-35 пошкодила лопаті гвинта.

Підводний човен відправили ​​ремонтувати на корабельню в Кілі. Цього року човен ще мав взяти участь в навчаннях біля узбережжя Швеції і Данії.

U-35 – підводний човен класу 212А, такого ж типу, яку німецький концерн ThyssenKrupp хоче побудувати для Норвегії в рамках багатомільярдної угоди, підписаної на початку цього року.
Два човни цього класу є у складі флоті Італії.

Човен U-35 приєднався до трьох субмарин, які вже ремонтуються на верфі в Кілі: U-31 – до грудня 2017року, а U-33 та U-36 і будуть обслуговуватися до лютого і березня 2018 року відповідно.

Крім того, субмарини U-32 та U-34 чекають місця в доках для технічного обслуговування.

Представники ВМФ кажуть, що довгі затримки з ремонтами пов’язані із зволіканнями, зумовленими довгими процедурами закупівель запчастин, передає “Європравда”.

Читайте також:
В Одесу вперше за 10 років зайшов підводний човен. Що ще буде на “Сі бризі-2017”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна