В Одесу вперше за 10 років зайшов підводний човен. Що ще буде на “Сі бризі-2017”

 

В Одеський порт для участі в майбутніх навчаннях “Сі бриз-2017” у неділю, 9 липня, зайшло відразу три турецьких судна, у тому числі підводний човен.

Як передає “Думська“, перший турецький корабель – фрегат F241 Turgutreis – пришвартувався біля 16-го причалу морвокзалу близько 11-ї години. Підводний човен став на 20-му причалі. Третім зайшов великий десантний корабель NL 214, який пришвартувався поруч із фрегатом опівдні.

Раніше, близько 8-ї ранку, в Практичну гавань зайшов румунський корвет “Контр-адмірал Хорія Мачелларіу”.

Корвети цього типу легко помітити по клубах чорного диму, що викидаються ними, зазначає видання.

Як згадують знавці, раніше підводні човни заходили в одеський порт близько 10 років тому.

Традиційні міжнародні навчання “Сі бриз-2017” відбудуться на півдні України з 10 по 23 липня. Для участі в них прибувають спеціальні підрозділи. Так, 9 липня, в одеському аеропорту приземлилися два військових борти НАТО.

До участі в україно-американських маневрах зарошені представники Великої Британії, Бельгії, Болгарії, Греції, Грузії, Італії, Канади, Литви, Молдови, Німеччини, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, Франції та Швеції.

За даними Міноборони, основною особливістю навчань “Сі бриз-2017” є зміна структури штабу, який в цьому році буде складатися з безпосередньо керівництва навчань і окремо штабу морського командування, розробленого за стандартами НАТО.
Крім того, буде відрізнятися від попередніх і метод проведення навчань – міжнародні маневри будуть проходити в режимі free play.
Також в ході “Бризу-17” багатонаціональний штаб морського командування буде здійснювати планування і управління силами по вступним керівництва навчань, приймаючи рішення і здійснюючи керівництво не тільки корабельними тактичними групами, а й береговими і авіаційним компонентами.

Читайте також:
Навчання “Сі бриз-2016” перевершили всі сподівання американців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.