КАРТА АТО: 12 обстрілів, двоє поранених, міномети під Кримським. ОНОВЛЕНО

 

Протягом минулої добу незаконні збройні формування на Сході 12 разів порушили “режим тиші”. У відповідь на провокації бійці ЗС України вісім разів застосовували зброю на ураження противника.
Унаслідок бойових дій один військовослужбовець сил АТО отримав поранення, повідомляв уранці прес-центр штабу операції.

ОНОВЛЕНО. За добу 22 жовтня в зоні проведення АТО поранень зазнали двоє військових Збройних сил України.
Такі уточнені дані оприлюднив на брифінгу речник Міноборони Андрій Лисенко.

За його словами, один боєць отримав поранення внаслідок ворожого обстрілу біля населеного пункту Шуми, ще один – підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу станції Донець (околиця смт Станиця Луганська).

“Минула доба у районі проведення АТО завершилась без суттєвих змін в обстановці. Противник й надалі поодиноко обстрілював позиції української армії на усіх напрямках, застосовуючи переважно піхотне озброєння”, – ідеться у зведенні штабу АТО.

На Донецькому напрямку близько першої години ночі бойовики відкрили вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік села Шуми (Торецька міська рада). У відповідь, аби примусити ворога дотримуватись режиму тиші, українські бійці застосували стрілецьку зброю на ураження. У результаті цього протистояння один наш захисник отримав поранення.
Крім того, вдень під вогнем противника опинились оборонці Авдіївки. А наприкінці доби ворожі
 гранатомети, кулемети та стрілецька зброя обстрілювали наші опорні пункти біля Авдіївки та шахти “Бутівка”. Із протитанкових гранатометів та озброєння БМП окупанти понад годину били на підступах до Кам’янки.

На Приморському напрямку бойовики застосовували великокаліберні кулемети неподалік Широкиного та Старогнатівки, а гранатомети – двічі за добу поблизу Водяного.

На Луганському напрямку вночі проросійські найманці двічі били з автоматичних гранатометів неподалік Станиці Луганської. А ввечері майже півтори години обстрілювали із 82-міліметрових мінометів, автоматичних та протитанкових гранатометів позиції ЗСУ в районі Кримського.

Читайте також:
УС СЦКК звинуватила росіян у поганому впливі на “ЛНР” через КПВВ “Золоте”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна