УС СЦКК звинуватила росіян у поганому впливі на “ЛНР” через КПВВ “Золоте”

 

Українська сторона СЦКК звинуватила “ЛНР” у блокуванні роботи контрольного пункту в’їзду-виїзду “Золоте” поблизу міста Попасна, а російську сторону – в слабкому впливі на бойовиків ОРЛО.
Про це йдеться в заяві УС СЦКК ввечері 22 жовтня.

Зазначається, що 20 жовтня Україна відкрила КПВВ “Золоте” “в штатному режимі” о сьомій годині ранку.
Разом з прикордонниками, з боку території підконтрольної уряду України пасажиро-транспортний потік людей і транспортних засобів через КПВВ в обох напрямках (до населених пунктів, розташованих в так званій “сірій” зоні) забезпечують співробітники фіскальної служби та національної поліції, поряд із КПВВ “Золоте” розміщена та здійснює патрулювання спостережна група української сторони СЦКК.

“На жаль, КПВВ зі сторони ОРЛО з 20 жовтня поточного року залишається зачиненим. НЗФ ОРЛО відмовляються забезпечувати здійснювання перетину лінії зіткнення цивільним населенням та транспортному засобами зі своєї сторони”, – ідеться в повідомленні УС СЦКК.

За словами заступника керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Клименка, який 20 жовтня був присутній на відкритті КПВВ “Золоте”, офіційних роз’яснень від ОРЛО не надходило, однак неофіційно їхні представники звернулися до моніторингової місії ОБСЄ і проінформували, що на сьогодні вони не готові відкрити КПВВ зі своєї сторони у зв’язку з технічними обставинами та незадовільним станом асфальтового покриття. 

“Українська сторона СЦКК в повній мірі підтримує питання налагодження повноцінної роботи КПВВ «Золоте», що дозволить перерозподілити частину пасажиропотоку та в значній мірі розвантажить КПВВ «Станиця Луганська». Це, в свою чергу, значно покращить гуманітарну ситуацію в регіоні та дозволить провести якісний ремонт мосту на КПВВ «Станиця Луганська», технічний стан якого загрожує безпечному пересуванню по ньому мирного населення.

Українська сторона СЦКК в черговий раз звертає увагу на слабкий вплив російської сторони СЦКК на керівництво ОРЛО з питань відкриття з боку ОРЛО КПВВ «Золоте». Свідоме затягування та блокування вирішення зазначеного питання свідчить про те, що керівництво ОРЛО продовжує цинічно ігнорувати інтереси цивільного населення по обидва боки лінії зіткнення, не бажає розвантажити КПВВ «Станиця Луганська» та демонструє зацікавленість у погіршенні гуманітарної ситуації у Луганській області та прагне подальшого загострення протистояння на Донбасі”, – ідеться в заяві.

Читайте також:
Бойовики знову заблокували відкриття КПВВ “Золоте” на Луганщині

Нагадаємо, уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко після засідання ТКГ в Мінську 18 жовтня заявляла, що КПВВ “Золоте” буде відкрите “найближчими днями”.

Як повідомляла “Новинарня“, на попередньому засіданні ТКГ 4 жовтня Тристороння контактна група підтримала ініціативу голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана про відкриття КПВВ “Золоте” 20 жовтня 2017 року.
Відповідне рішення лідерів “нормандської четвірки” було прийнято ще півтора роки тому, проте бойовики ОРЛО продовжують блокувати це питання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна