Мадрид почав процедуру відсторонення уряду Каталонії. Автономію не обмежать

 

Уряд Іспанії вирішив відсторонити від влади голову уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, який узяв курс на незалежність регіону, та весь його кабінет.

Про це заявив прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, виступаючи після спеціального засідання уряду 21 жовтня, передає El Pais.

Іспанський уряд звернеться до Сенату з проханням відсторонити женералітет Каталонії, зокрема його главу Карлеса Пучдемона та керівників департаментів регіонального уряду.

Крім того, Мадрид виступає за проведення позачергових виборів у Каталонії в найближчі півроку.

“Моя воля – оголосити вибори, щойно ми повернемось до нормального життя”, – сказав Рахой.

Крім того, іспанський уряд хоче обмежити функції парламенту Каталонії. Зокрема, щоб той не міг пропонувати кандидатури у новий уряд чи схвалювати “антиконституційні ініціативи”.

Маріано Рахой підкреслив, що застосування статті 155 Конституції Іспанії – про скасування автономії регіону – не було бажанням чи наміром Мадрида, але, за його словами, “жодна демократична держава не може миритися з порушенням закону”.
Рахой наголосив, що автономія та самоуправління Каталонії таким чином не призупиняються.

Тепер запропоновані іспанським урядом заходи повинен схвалити Сенат країни. Голосування заплановане на 27 жовтня, передає “Європравда”.

Читайте також:
Іспанія арештувала двох організаторів каталонських мітингів за незалежність

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна