Уряд Іспанії запускає призупинення автономії Каталонії, – ЗМІ

 

У суботу, 21 жовтня, уряд Іспанії збереться на спеціальне засідання, щоб почати активацію статті 155 Конституції країни, яка передбачає призупинення автономії Каталонії.

Про це ідеться в заяві уряду в Мажриді, надісланій іспанським ЗМІ, повідомляє La Vanguardia.

Іспанський уряд не прийняв відповідь глави женералітету Каталонії Карлеса Пучдемона на вимогу прояснити, проголосила Каталонія незалежність 10 жовтня чи ні.

Відтак у суботу буде скликано спеціальне засідання ради міністрів, на якому схвалять рішення про продовження процедури застосування статті 155 Конституції Іспанії для відновлення конституційного порядку.

Очікується, що кабінет міністрів Іспанії затвердить заходи, спрямовані на введення зовнішнього управління Каталонією, потім їх повинен схвалити сенат країни.

ЗМІ прогнозують, що проголосувати за імплементацію цих заходів він може до кінця наступного тижня.

Карлес Пучдемон оголосить про остаточну незалежність Каталонії, якщо Мадрид відхилить пропозицію діалогу і застосує статтю 155 Конституції, що обмежує самоуправління регіону.
Як інформувала La Vanguardia, про це йдеться у листі глави уряду Каталонії, який він 19 жовтня надішле у відповідь на ультиматум Мадрида.

Читайте також:
Іспанія арештувала двох організаторів каталонських мітингів за незалежність

Як повідомляла “Новинарня“, 1 жовтня в Каталонії зі спротивом силовиків пройшов не визнаний Іспанією референдум про незалежність автономії. За даними каталонської влади, 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

10 жовтня глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон разом з головами кількох партій та міст підписав декларацію про проголошення незалежності від Іспанії, юридичний статус якої залишається незрозумілим.
Водночас він звернувся до регіонального парламенту у Барселоні із закликом відкласти голосування за проголошення незалежності на кілька тижнів заради діалогу з Мадридом.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна