ГПУ оголосила підозру російському генералу за лютневий артобстріл Авдіївки

 

Управління Генпрокуратури з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях оголосило одному з високопосадовців збройних сил Російської Федерації, діючому генералу російської армії, підозру у вчиненні ним особливо тяжких злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України.

Російському військовику інкримінується вчинення терористично акту, що призвело до загибелі людей, ведення агресивної війни, порушення законів та звичаїв війни, що поєднані з умисними вбивствами людей.

“У ході досудового розслідування встановлено, що вищезазначений генерал, будучи на керівній посаді міністерства оборони терористичної організації «ДНР», 01.02.2017 віддав наказ про артилерійський обстріл м. Авдіївка Донецької області, внаслідок чого загинуло 2 військовослужбовці Збройних Сил України та 1 цивільна особа, 12 військовослужбовців Збройних Сил України та 3 цивільні особи отримали поранення. Крім того, внаслідок обстрілів пошкоджено (зруйновано) 56 об’єктів цивільної інфраструктури міста”, – повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури 19 жовтня.

У відомстві зазначили, що за скоєння цих злочинів передбачений максимальний строк покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте також:
Доба в АТО 1 лютого: загинуло двоє українських бійців,
бойовики гатять із “Градів” уже не тільки по Авдіївці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна