Полоненого росіянина Агєєва на суді в Новоайдарі захищатиме безплатний адвокат

 

Російська влада усунулася від захисту військовослужбовця ЗС РФ Віктора Агєєва, якого судять в Україні за тероризм після затримання на Луганщині.

Про це матері підсудного Світлані повідомили в генконсульстві Росії в Харкові, пише російська “Новая газета”.

За її словами, захищати сина на процесі в Новоайдарі Луганської області буде безкоштовний український адвокат, а кошти для найму персонального захисника Агєєву Російська Федерація не виділила.

“Поки варіант такий: адвокат за призначенням. Як мені сказали наші дипломати, вони з ним спілкувалися, фахівець він, мовляв, непоганий, хоч і не наш”, – переказує Агєєва свою телефонну розмову з харківським віце-консулом Андрієм Альонкіним.

Мати розповіла, що дипломат залишив їй свій номер телефону і запропонував дзвонити “в будь-який час”. Пізніше з’ясувалося, що це номер факсу.

Як відомо, 17 жовтнч СБУ направила до суду кримінальне провадження щодо Агєєва та двох інших бойовиків ОРЛО.

Їхні дії кваліфіковані за статтями 258 і 263 Кримінального кодексу – створення терористичної групи та незаконне поводження зі зброєю, що передбачають від 8 до 15 років в’язниці.

Російський військовослужбовець Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими в Луганській області наприкінці червня ц.р. під час бою під Жолобком.
Він сам визнав, що є російським контрактником, однак міноборони РФ заперечує цей факт, заявляючи, що Агєєв раніше звільнився в запас.
За дозволом президента Порошенка Світлана Агєєва приїздила в Старобільськ на зустріч із сином.

Читайте також:
Мінська група: ОРДЛО включило в списки на обмін росіянина Агєєва.
І виключило 20 кримінальників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна