Акція за політичну реформу: під ВР та на Грушевського залишаються десятки наметів, поліція їх не чіпає

 

Посеред вулиці Грушевського, біля Верховної Ради, та в Маріїнському парку залишаються близько 50 наметів, встановлених увечері 17 жовтня.

Як повідомляє ТСН, протестувальники наголосили, що готові простояти біля парламенту кілька днів, поки депутати не виконають їхні вимоги.

Для них вночі підвозили дрова, оскільки на вулиці було досить прохолодно.

“Активісти не спали і охороняли зайняту територію, відганяючи сон піснями під баян”, – ідеться в сюжеті.

Всі під’їзди до Урядового кварталу перекриті, скрізь патрулюють правоохоронці, на всіх арках дворів чергує Нацгвардія. У центрі Києва через це – великі затори.

Голова Національної поліції Сергій Князєв і генпрокурор Юрій Луценко заявили, що правоохоронці не збираються силою відтісняти маніфестантів і звільняти заблоковану вулицю Грушевського для проїзду.

Водночас Луценко зазначив, що прохід до місця проведення мітингу біля ВР буде здійснюватися через рамки металошукачів.

“У спецслужб була інформація, і є встановлені факти зберігання і закупівлі зброї членами незаконних формувань, що знаходяться серед мітингуючих. Саме цим пояснюються посилені заходи безпеки МВС. Їхня задача – безпека учасників мітингу, Києва і країни”, – написав генпрокурор у “Фейсбуці”.

Він наголосив, що “ніякого зносу наметів не буде”, “але для уникнення провокацій та для безпеки самих мітингуючих вхід в зону мітингу буде здійснюватися через рамки металошукачів”.

“Знаю точно і в свій час доведу, що частина організаторів акції протесту зробили ставку лише на провокації”, – зазначив Юрій Луценко.

Читайте також:
Акція 17.10: мітингувальники з боєм пробилися на площу перед ВР із наметами

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня біля Верховної Ради почалася акція з вимогою ухвалити закони в рамках так званої “великої політичної реформи” – про виборчу систему з відкритими списками, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності. Її організаторами акції виступають партії “Об’єднання «Самопоміч»”, ВО “Батьківщина”, “Рух нових сил” та інші, а також низка громадських організацій.
Частина учасників мітингу заявили, що будуть залишатися біля ВР до виконання їхніх вимог, однак парламент почав розглядати медичну реформу.
Ініціатор акції Михеїл Саакашвілі закликав протестувальнкиів вимагати відставки президента Петра Порошенка.

Щоб не допустити встановлення наметів під парламентом, нацгвардійці заблокували протестувальників з наметами у дворі на вулиці Грушевського; сутички сталися також на розі вулиці Садової.
Мітингарі таки встановили намети, туристичні та багатомісні – і на проїжджій частині, і на площі Конституції та в Маріїнському парку.

Увечері учасники мітингу під Радою, після закриття пленарного засідання, намагалися не випускати за огорожу деяких народних депутатів. Зокрема, від дій натовпу постраждав Олег Барна з БПП.

Читайте також:
Акція 17.10: у Раді – боротьба двох реформ, а мітинг під ВР уже майже розійшовся

Шоу 17.10 триває: комітети заблоковано,
Гончаренка закидали яйцями під написом “Му*ак”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна