СБУ затримала на придбанні зброї зловмисників “з мітингу 17 жовтня”

 

Служба безпеки України запобігла протиправним намірам здійснити провокації під час масових акцій протесту в Києві, запланованих на 17 жовтня 2017 року.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Головне слідче управління Служби в рамках кримінального провадження за ознаками підготовки до вчинення злочину, передбаченого ч. 1. ст. 109 і ч. 3 ст. 110-2 КК України, перевіряє інформацію щодо намірів “лідерів окремих радикально налаштованих структур” здійснити провокації з можливим силовим сценарієм під час проведення масової громадської акції 17 жовтня в Києві, а також задокументовані факти пошуку для цього стрілецької зброї та засобів ураження.

“З метою не допустити заподіяння шкоди життю і здоров’ю людей та інших тяжких наслідків співробітники СБУ припинили зазначені протиправні наміри шляхом блокування 14 жовтня спроби придбати два автомати АК-47 і три гранатомети двох колишніх активістів об’єднання “Революційні праві сили”, – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі додали, що також в ході проведення дев’яти обшуків вилучено більше 200 тисяч гривень, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та інші речі, які використовувалися для підготовки дій провокаційно-насильницького характеру.

“Наразі встановлюється вся мережа структур і осіб до цього причетних, а також організатори провокацій, котрі планують створити штучні передумови для здійснення протиправних дій, що можуть становити небезпеку життю та здоров’ю людей”, – інформує СБУ.

Служба безпеки України, “не обмежуючи право громадян на мирний протест”, закликає громадян утриматися від участі в деструктивних діях та невідкладно інформувати на гарячу лінію СБУ про пропозиції брати участь у протиправних діях.

Читайте також:
В Україну перед мітингом 17 жовтня не пустили соратника Саакашвілі

“Білий молот”, Пінчук, Росія? Хто стоїть за “Революційними правими силами” на “Майдані 3.0”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна