Лавров заявив, що Україна сама напала на Донбас і з ним воює

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, нібито Україна «напала» на Донбас.

Як передають російські ЗМІ, про це він сказав у виступі під час Всесвітнього фестивалю молоді і студентів у Сочі.

За його словами, виконання Мінських угод гальмується через «нездатність або небажання української влади» виконувати свою частину політичних реформ і «надати гарантії безпеки населенню Донбасу».

Лавров стверджує, ніби жителі Донбасу «опинилися в нинішній ситуації, тому що відмовилися підтримати антиконституційний державний переворот».

«Ця частина Донбасу не нападала на решту території України. На них напали. Напали, оголосивши їх терористами. Так не буває, вони ж не хотіли нічого крім того, щоб їх не чіпали. Вони сказали: «ми ваш переворот не визнаємо, дайте нам розібратися що і як». Їм досі намагаються висувати звинувачення в тероризмі і судити їх збираються», – заявив Лавров, не згадавши присутність російських військ на територіях Донецької і Луганської областей.

При цьому він вважає, що «для всіх учасників цих подій має бути амністія, має бути особливий статус цих територій, закріплений у Конституції, та мають бути вибори».

Говорячи про позицію Києві, він додав: «Саботують. Це знову ж таки питання здатності домовлятися, в тому числі здатності домовлятися Німеччини і Франції, які підписалися разом з нами під Мінським комплексом заходів».

Читайте також:
Форум для агентури. Росія приймає
Всесвітній фестиваль молоді та студентів вперше після розпаду СРСР

Лавров визнав: Росія “вплуталися в конфлікт на Донбасі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна