Бої з терористами ІДІЛ на півночі Синайського півострова в Єгипті: понад 30 загиблих

 

Щонайменше шестеро військових єгипетської армії та 24 бойовики з угруповання, пов’язаного з “Ісламською державою”, загинули на Синайському півострові внаслідок запеклих боїв у неділю, 15 жовтня. Ще понад 20 військових зазнали поранень, передає “Німецька хвиля”.

Понад сотня бойовиків-ісламістів здійснювали атаки на блокпости єгипетських збройних сил у прикордонному містечку Шейх-Зувейд. Бойовики використовували гранатомети, заміновані автомобілі та легку стрілецьку зброю.
“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за напади.

Вже за кілька годин сирени на півдні Ізраїлю сповістили про наближення ракетного удару. Ізраїльська армія повідомила про дві ракети, які були випущені по Ізраїлю з боку Сінайського півострова. Інформація про поранених чи загиблих не надходила.

З 2013 року, коли на півночі Синайського півострова стали активними ісламські бойовики, в сутичках із ними загинули сотні військових та поліцейських.

Читайте також:
Єгипет завдав удару по бойовиках ІДІЛ на Синайському півострові

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна