У зоні АТО затримали начальника райвідділу поліції Полтавщини, викритого на хабарі, – СБУ

 

Співробітники СБУ спільно з внутрішньою безпекою Нацполіції викрили на хабарі керівництво одного з райвідділів поліції Полтавської області.
Про це 12 жовтня інформує прес-центр спецслужби.

Правоохоронці, за підтримки керівництва обласної поліції, встановили, що троє поліцейських систематично вимагали хабарі у власника одного з деревопереробних підприємств. У випадку відмови сплачувати “данину” зловмисники погрожували комерсанту створити штучні перешкоди для ведення бізнесу.

Співробітники спецслужби задокументували, що підприємець двічі був змушений передавати поліцейським великі обсяги деревини.

Оперативники спецслужби “взяли” заступника начальника райвідділу та керівника одного із секторів після передачі їм чергової партії лісу.

Начальник відділу, полковник поліції був затриманий у районі проведення антитерористичної операції, де перебував у відрядженні.

Під час обшуків у відділі поліції та за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили незаконно отриману зловмисниками деревину, 8 тисяч доларів США та арсенал зброї невідомого походження.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – “одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років.

Всіх поліцейських затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
СБУ затримала на хабарах керівника внутрішньої безпеки поліції Буковини
і власного працівника на Полтавщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна