СБУ затримала на хабарах керівника внутрішньої безпеки поліції Буковини і власного працівника на Полтавщині

 

Одного з керівників управління внутрішньої безпеки поліції в Чернівецькій області затримала на хабарі СБУ спільно з військовою прокуратурою. Про це інформує “Новинарня” з посиланянм на прес-центр СБУ.

“Полковник поліції за посередництва свого заступника та адвоката вимагав 11 тисяч доларів США за перекваліфікацію кримінального провадження з одержання хабара на зловживання впливом. П’ять тисяч доларів планувалося передати до прокуратури, а решту – хабарники мали розподілити між собою”, – ідеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали здирника у приміщенні військової прокуратури Чернівецького гарнізону під час передачі частини хабара.

Під час обшуку у службовому кабінеті зловмисника правоохоронці вилучили 8,5 тисяч доларів США та 5 тисяч гривень необлікованої готівки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”), ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших можливих фактів вимагання хабарів поліцейським.

Також в спецслужбі повідомили, що Управління внутрішньої безпеки СБ України спільно з військовою прокуратурою затримали на хабарі старшого оперуповноваженого УСБУ в Полтавській області затримало на хабарі.

“Здирник вимагав у полтавського підприємця, який незаконно займався гральним бізнесом, 170 тис. грн. за повернення майна, вилученого під час проведення слідчих дій. Також зловмисник запропонував ділку «дах» в обмін на щомісячну винагороду”, – інформує прес-центр.

Оперативники УВБ затримали хабарника під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі однієї тисячі доларів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
СБУ й ГПУ затримали екс-працівника МВС на хабарі за звільнення кримського судна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна