Справа про пальне в МОУ: суд обрав запобіжні заходи високопосадовцям Міноборони

 

Солом’янський районний суд Києва ввечері 12 жовтня обрав запобіжні заходи заступнику міністра оборони Ігорю Павловському та голові департаменту держзакупівель та матеріального забезпечення МОУ Володимиру Гулевичу, підозрюваним у корупційній розтраті державних коштів у сумі 149 млн. грн. при закупівлі палива для Міноборони.

Обом підозрюваним присудили цілодобовий домашній арешт на 60 діб, повідомило “Громадське”.

Суд відхилив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою застави у розмірі 75 млн. грн.
У САП заявляли, що заступник міністра може втекти, адже за останні роки 14 разів виїжджав за кордон.

За рішенням суду, Павловський не може покидати своє місце проживання у Житомирі (при тому що він зареєстрований у будівлі МОУ).

Підозрювані зобов’язані носити електронний браслет, прибувати до прокурора, слідчого або в суд за першої необхідності і здати всі паспорти.

генерал Ігор Павловський на суді

Після оголошення рішення Павловський сказав, що далі буде розгляд справи і будуть долучені всі документи, які не були долучені раніше.

“Я вважаю, що працівники департаменту державних закупівель, яких також звинувачують в цих негативах, відзвітують у відповідності до вимог чинного законодавства. Безумовно, будемо подавати апеляцію… Я буду боротись в цьому процесі до кінця з метою відстоювання своєї честі і гідності. Своєї родини, близьких і тих колективів, які я очолюю”, — заявив генерал-лейтенант Павловський.

Як відомо, на суді взяти Павловського на поруки зголосилися заступник секретаря РНБО Олег Гладковський і народна депутатка Тетяна Чорновол, яка вважає цю справу НАБУ “сфабрикованою”.

Читайте також:
За крадіжки в армії Порошенко пообіцяв відрубати руки

Бізнесмени з корупційних тендерів Міноборони втекли за кордон, – ЗМІ

Як повідомляла “Новинарня“, 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського та директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів МОУ Володимира Гулевича.
НАБУ викрило корупційну схему розтрати державних коштів на суму понад 149 млн. гривень при закупівлі палива для Міноборони України.
Пізніше керівник САП Назар Холодницький повідомив про ще дві підозри.

Нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ “Трейд Коммодіті”, яке виграло тендерів на 4,8 млрд. грн., стоїть Андрій Адамовський – бізнес-партнер нардепа від БПП Олександра Грановського.
Сам Грановський заперечує свою причетність до компанії “Трейд Коммодіті”.

12 жовтня в САП назвали ще двох осіб, повідомлених про підозру у цій справі – співробітник одного з відділів департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і співробітник департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна