Нацбанк заборонив будь-які операції з рублями, на яких зображений Крим

 

Національний банк України заборонив фінансовим установам здійснювати касові, в тому числі валютно-обмінні, операції з банкнотами та монетами Центрального банку РФ із зображенням об’єктів, розташованих на окупованій Росією території.

Рішення ухвалено постановою Нацбанку від 13 жовтня 2017 року №103, повідомляє офіційний сайт НБУ.

Зокрема, заборонено будь-які операції з рублями, на яких є зображення мап, символів, будівель, пам’ятників, пам’яток археології, архітектури, історії, краєвидів та будь-яких інших об’єктів, розташованих на окупованих Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиницях України, та/або тексти, що стосуються окупації Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиниць України.

Заборона поширюється також на операції, що здійснюються під час купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Також фінансовим установам та ПАТ “Укрпошта” забороняється під час здійснення та/або виплати переказів приймати та/або видавати готівку іноземної валюти – банкноти (банківські білети) та монети Центрального банку Російської Федерації із зображенням вказаних вище об’єктів.

Постанова набуває чинності із 17 жовтня 2017 року.

З 12 жовтня Центробанк Росії ввів в обіг банкноту номіналом 200 рублів із зображенням краєвидів окупованого Севастополя.

На лицьовій стороні банкноти міститься зображення Пам’ятника затопленим кораблям, на зворотній – вид на Херсонес Таврійський.

Як заявила голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна, Севастополь як регіон на нових банкнотах був обраний шляхом народного голосування 2016 року.

За словами Набіулліної, перші купюри вже надійшли в обіг, а масове їх введення в обіг заплановане на грудень.

Читайте також:

За Крим: SWIFT заблокував міжнародні платежі для ще одного банку з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна