Розкрадання в МОУ: НАБУ затримало заступника міністра оборони й директора департаменту держзакупівель

 

Заступника міністра оборони і директора департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони затримали після викриття на розтраті понад 149 млн. грн.
Про це в середу, 11 жовтня, повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Цього дня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури “здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину затримали двох осіб”.

Прес-служба Бюро не назвала затриманих, але “Українська правда” з посиланням на неназвані джерела в правоохоронних органах інформує, що заступник міністра – генерал-лейтенант Ігор Павловський, директор департаменту держзакупівель – Володимир Гулевич.

За версією слідства, на початку 2016 року комітет із конкурсних торгів Міністерства оборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю палива. 26 квітня 2016 року комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 та 18 травня 2016 року МОУ й переможець уклали 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок державних коштів на загальну суму понад 1 млрд. грн.

“Упродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн. 339 тис. грн.”, – заявляє НАБУ.

Посадовцям Міністерства оборони інкримінується попередня змова з представниками комерційного підприємства (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Вирішується питання про повідомлення про підозру, обрання для затриманих запобіжного заходу та встановлення інших ймовірних співучасників.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив у соцмережі близький до НАБУ народний депутат Сергій Лещенко, “затримання і кримінальна справа пов’язані з компанією “Трейд Коммодіті”, за якою стоїть партнер і сусід [нардепа від БПП Олександра] Грановського по офісу [Андрій] Адамовський”.

“Конкретний удар під дих корупційній гідрі Порошенка-Кононенка”, – вважає Лещенко.

Читайте також:
Міністр оборони таки затвердив
українофобську громадську раду при МОУ з помічником Ляшка на чолі, – Сініцин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна