Представники Каталонії підписали декларацію про незалежність

 

Глава Каталонії Карлес Пучдемон та інші регіональні урядовці ввечері 10 жовтня підписали документ, яким проголошується незалежність регіону від Іспанії.

Про це повідомляє Reuters.

“Каталонія відновлює сьогодні свій повний суверенітет”, – йдеться в документі під назвою “Декларація представників Каталонії”.

“Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації визнати Каталонську республіку незалежною і суверенною державою. Ми закликаємо каталонську владу вжити всіх необхідних заходів, щоб забезпечити можливість та повну дію цієї декларації про незалежність та заходів, передбачених у перехідному законі, який засновує республіку”, – зазначено у відозві.

При цьому агентство зазначає, що поки неясно, чи матиме документ юридичну цінність.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше 10 жовтня Пучдемон звернувся до регіонального парламенту в Барселоні із закликом відкласти голосування за проголошення незалежності заради діалогу з Іспанією щодо імплементації результатів референдуму Каталонії про незалежність, який відбувся 1 жовтня.

У свою чергу уряд Іспанії не визнає декларацію 10 жовтня, а також відхилив заклики Пучдемона до переговорів, передає ВВС.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой має намір провести надзвичайне засідання кабінету міністрів для обговорення наступних кроків уряду.

Читайте також:
Україна назвала референдум у Каталонії нелегітимним

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна