Понад тисячу резервістів першої черги ЗСУ беруть участь у зборах на Рівненщині

 

На Рівненському полігоні стартували чергові збори оперативного резерву першої черги.
Понад тисячу військовослужбовців запасу прибувають під Рівне, щоб у складі бригади імені короля Данила протягом місяця пройти навчання та бойове злагодження, передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу управління ОК “Захід”.

Для зустрічі особового складу на полігоні організовано пункт прийому резервістів, де вони проходять розподіл по підрозділам та отримують все необхідне майно.

Деякі з учасників зборів уже проходили військову службу по мобілізації у 24-й  механізованій бригаді та брали участь в АТО на сході України.

Зазначається, що “агітаційні групи” різних підрозділів пропонують резервістам продовжити службу в бригаді на контрактній основі, і деякі новоприбулі вже виявили таке бажання й отримали письмові згоди для подальшого оформлення контрактів.

За всіма резервістами, які залучаються на навчальні збори, зберігаються місце роботи, займана посада та середня заробітна плата.
Також кожному із них гарантоване безкоштовне медичне забезпечення, державне страхування та забезпечення речовим майном.

Резервістам щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результатами виконання програми підготовки.

Читайте також:
До військових навчань на Рівненщині залучили резервістів другої черги

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна