Доба АТО: без мінометів, але четверо поранених

 

За минулу добу, 10 жовтня, незаконні збройні формування 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. При цьому про застосування важких озброєнь не йдеться. У відповідь сили АТО 9 разів застосовували зброю на ураження противника.
У результаті бойових дій четверо наших військовослужбовців отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу операції.

Луганський напрямок. Уночі на початку доби противник зі стрілецької зброї і протитанкового гранатомета бив по захисниках Кримського та станції Донець.
Починаючи з 16.00 і майже до 19-ї години окупанти чотири рази з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї били по опорних пунктах біля Новоолександрівки. Наші військові жорстко відповідали противнику з піхотного озброєння. У результаті цього протистояння, близько 18.00, отримав поранення один наш боєць.
Крім того, під ворожим вогнем ввечері опинились захисники Трьохізбенки.

На Донецькому напрямку вдень ворог з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї обстрілював укріплення сил АТО у районі Авдіївської промзони. А озброєння БМП окупанти застосовували біля Пісків.
Увечері кількість вогневих провокацій дещо зменшилась. Проте і тут бойовики не повністю дотримувались “режиму тиші”. Близько 18.00, внаслідок обстрілу наших позицій з озброєння БМП та великокаліберного кулемета, неподалік Зайцевого отримав поранення ще один український боєць.
Також уночі ворожий кулемет працював неподалік Майорська.

На Приморському напрямку під ранок противник майже годину вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Новотроїцького. Наші бійці оперативно і жорстко відповіли ворогу з піхотного озброєння.
Удень під час обстрілу укріплень сил АТО отримали поранення двоє оборонців Широкиного.
А ввечері застосування противником протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів зафіксовано у районі Старогнатівки та Талаківки.

Читайте також:
Хуг: Зараз хороший момент, щоб закінчити конфлікт на Донбасі

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна