Чехи вибачаються перед Україною за слова президента Земана

 

Посольство України в Чехії отримує звернення зі словами підтримки та вибачення від чехів через скандальну заяву президента Мілоша Земана про Крим.

Про це на своїй сторінці у соцмережі написав посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

“Хочу подякувати десяткам чехів, часто зовсім незнайомим людям, які сьогодні надіслали посольству слова підтримки і вибачень.
Я добре знаю, що мільйони чеських друзів солідарні з українцями в нашій боротьбі проти російського агресора і окупанта. Інакше й бути не може в країні, народ якої дав світу Вацлава Гавела”, – заявив посол.

Як повідомляла “Новинарня“, під час виступу в ПАРЄ 10 жовтня президент Чехії Земан запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму Росією, інакше в Європі буде “велика війна”.
Він також заявив, що час зняти санкції з РФ та налагоджувати з Москвою дружні контакти.

В Україні сприйняли висловлювання чеського президента-соціаліста з обуренням.

Прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що висловлювання президента не відповідають зовнішній політиці чеського уряду.

Читайте також:
Ірина Геращенко після виступу Земана в ПАРЄ:
Україна територіями і принципами не торгує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна