На Донеччині відкрили третій за рік капітально відремонтований міст

 

На Донеччині відкрили третій з початку року капітально відремонтований міст – через річку Бахмутка в місті Соледар.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив голова Донецької ОДА і ВЦА Павло Жебрівський.

“Міст у Соледарі через річку Бахмутка, побудований ще у 1946 році, завдяки новітнім технологіям суттєво зміцнили; балки прогонових будов укріпили та об’єднали монолітною залізобетонною плитою: по усій протяжності полотна – жодного шва; застосували сучасну гідроізоляцію та ефективну систему водовідведення з очисними спорудами; облаштували пішохідну зону та огородження; заасфальтували”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

За його словами, об’єкт завдовжки 56,2 метри і завширшки 7,5 метрів обійшовся в 7 млн. гривень.

Роботи були профінансовані частково із обласного та спеціального фонду держбюджету (кредитні кошти, залучені Укравтодором під гарантії уряду України).

“Це вже третій міст, який ми відкриваємо у нинішньому році – два попередні вже здали в Бахмуті та Селидовому. Загалом проводимо роботи на 15 об’єктах, більшість з них, щоправда, не такі масштабні. Плануємо їх завершити вже до кінця нинішнього року”, – додав голова обласної адміністрації.

Він зазначив, що в Донецькій області понад півтисячі мостів.

“До війни тодішня влада не особливо переймалася їхнім станом: в рік ремонтували два, максимум – три об’єкти. Під час війни чимала кількість мостів, особливо – поблизу лінії зіткнення – були пошкоджені або й повністю зруйновані. Тож роботи у цьому плані у нас ще багато. Але ми впораємося, адже мости – це надзвичайно важлива річ. Це те, що поєднує території, полегшує життя. А для нас дуже важливо усувати бар’єри, важливо, щоб люди могли вільно пересуватися й спілкуватися”, – написав Жебрівський.

Також він розповів, що сьогодні відкрили спортивні майданчики зі штучним покриттям у Соледарі й Андріївці Слов’янського району.

“До війни у Донецькій області, у тому числі й на окупованій нині її частині, протягом двох десятиліть було побудовано 106 полів зі штучним покриттям. Ми лише у цьому році відкриємо 85! Програма з розбудови мережі спортивних майданчиків буде продовжена і у наступному році. Таким чином до кінця 2018 року ми плануємо мати на Донеччині 250 майданчиків зі штучним покриттям”, – повідомив Павло Жебрівський.

Читайте також:
Порошенко відкрив стратегічний міст через Сіверський Донець в Ізюмі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна