Порошенко відкрив стратегічний міст через Сіверський Донець в Ізюмі

 

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті відремонтованого мосту через річку Сіверський Донець в місті Ізюм Харківської області.

Про це у вівторок, 22 серпня, повідомляє “Укрінформ”.

“Нарешті це відбулося. Завжди кажуть, що окопи роз’єднують людей, а мости – об’єднують”, – заявив Порошенко.

Він підкреслив, що раніше ця стратегічна дорога на Донеччину нагадувала “мінне поле”, “пропустити вантажівку через міст було дуже небезпечно”, а нині він може витримати до 30 тонн.

Президент також повідомив, що на будівництво моста було використано 13 млн. грн. з державного бюджету, 7 млн. грн. – за рахунок “митного експерименту” і трохи більше 2 млн. грн. було залучено з місцевого бюджету.

Участь у відкритті мосту взяли міністр інфраструктури Володимир Омелян, голова Харківської ОДА Юлія Світлична, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко та ін.

Геращенко повідомила в соцмережі, що першим через міст перейшли президент і місцеві жителі, а першим проїхав – президентський автобус, в який набилося дітей, котрі перед чим купалися в річці.

Міст через Сіверський Донець в Ізюмі був побудований після Другої світової війни силами військовополонених. Його довжина – 210 метрів.
Останній раз міст ремонтувався 17 років тому, а нинішній ремонт розпочався у вересні 2016 року.
Міст є важливим стратегічним об’єктом і з 2014 року з обох боків охороняється блокпостами, на ці дороги припадає велике навантаження через постійний рух військової техніки.
Проведений останній ремонт дав змогу додатково відкрити 10 км дороги в межах міста Ізюм та ще 10 км – траси в напрямку Харкова.

Нагадаємо, 16 серпня урочисто відкрили відремонтований за гроші ООН шляхопровід в Сєвєродонецьку Луганської області.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна