Доба АТО: без втрат, хоча ворог “насипає” із важких мінометів

 

Унаслідок бойових дій минулої доби, 8 жовтня, втрат серед бійців Збройних сил України немає. Загалом за добу незаконні збройні формування 26 разів порушили перемир’я, зокрема 22 рази – після 18:00. Українські військові 19 разів вогнем у відповідь примушували противника дотримуватись режиму тиші.
Про це повідомляє -прес-центр штабу АТО.

“…День (8 жовтня) знову продемонстрував, що навіть на тлі загального зменшення кількості збройних провокацій ворог і надалі зухвало порушує мирні домовленості та застосовує важке озброєння”, – підкреслили в штабі.

На Приморському напрямку близько опівдня російсько-окупаційні угруповання били зі 120-міліметрового міномета, а також випустили щонайменше 11 мін калібру 82 мм по наших позиціях у районі Широкиного. Крім того, неподалік Красногорівки окупанти застосовували автоматичні гранатомети і стрілецьку зброю. Близько 20-ї години бойовики застосовували автоматичний гранатомет на підступах до Мар’їнки.

На Луганському напрямку російсько-окупаційні угруповання чотири рази, і впродовж декількох годин, відкривали вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, різних видів гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Кримського. Також двічі під гранатометний вогонь противника потрапили укріплення ЗСУ неподалік Трьохізбенки та один раз – у районі Новоолександрівки і Попасної. Крім того, ворожі кулемети і стрілецька зброя працювали біля Валуйського.

На Донецькому напрямку з різних видів гранатометів і великокаліберних кулеметів проросійські найманці обстрілювали позиції сил АТО біля Авдіївки, Пісків, Майорська, Луганського, шахти “Бутівка”.
Українські військові вогнем у відповідь жорстко придушували активність противника.

 

Читайте також:
Українські військові заявили про повний вогневий контроль
над Донецьким аеропортом. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна