На Луганщині склали клятву Україні першокурсники Кадетського корпусу ім. героїв Молодої гвардії. ФОТО

 

У місті Кремінна на Луганщині 103 першокурсники Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії” урочисто склали клятву військового ліцеїста.

Про це 7 жовтня повідомила мобільна прес-група ОТУ “Луганськ” на сторінці штабу АТО.

“У багатьох наших вихованців батьки брали участь в АТО. Приблизно кожен восьмий приїхав до нас із прифронтових селищ або має статус переселенця з окупованої території. Декілька осіб спеціально приїхали на Луганщину з інших областей України. Та всіх їх об’єднало нестримне бажання у майбутньому захищати свій народ і носити офіцерські погони”, – розповів начальник кадетського корпусу полковник Валерій Ємбаков.

Гостями церемонії були військовослужбовці Збройних сил України, які беруть участь в антитерористичній операції, офіцери структур цивільно-військового співробітництва, представники місцевої влади, активісти громадських організацій, рідні та близькі.

“Сьогодні в області, де лунають постріли гармат, ми сіємо зерна миру, закладаємо каміння у фундамент нового покоління патріотів України, які в майбутньому зможуть захистити земляків і рідну державу в цілому”, – сказав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник облВЦА Юрій Гарбуз.

“Приємно бачити в очах 15-річних юнаків гордість за носіння погонів, прагнення якомога скоріше опанувати основи військової справи. Бажаю цим славним українським козакам терпіння і сили, аби подолати усі армійські труднощі, стати військовими професіоналами і дорости до генеральських звань”, – додав він.

По завершенню урочистостей першокурсники пройшли маршем зі патріотичною піснею.

Тож присутні змогли оцінили стройовий вишкіл – результат першого місяця навчання в Луганському обласному ліцеї.

“Після переїзду з окупованого Луганська у 2014-му ми з нуля відновили всю матеріальну базу. За три роки збільшили кількість вихованців із 50 до 200 осіб. Наступного ж року плануємо набрати не 103 юнаки, як цього літа, а вже 140”, – розповів полковник Валерій Ємбаков.

“Паралельно ми проводимо ремонти у житлових приміщеннях, щороку вводимо в експлуатацію по декілька нових класів. Тож на досягнутому не зупиняємося, а далі розвиваємося швидкими темпами”, – додав начальник ліцею-інтернату.

У строю ліцеїстів стояв і Кирило Назінкін, який у 2014 році з батьками вимушений був залишити окупований Первомайськ.

“Мене мама та тато вчили любити і поважати свою державу – Україну… Мої колишні друзі із південної частин Луганщини просто піддалися дурній брехні про краще життя в якихось вигаданих країнах. Насправді ж там панує лише свавілля і беззаконня. На жаль, мої однолітки там дуже страждають. Намагатимусь бути гідним своїх пращурів, які відстояли Українську землю під час різних воєн. Коли ж виросту, то стану військовим льотчиком і забезпечуватиму мир”, – сказав кадет Назінкін.

першокурсники Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії - клятва _1 першокурсники Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії - клятва _2 першокурсники Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії першокурсники Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії - клятва
<
>

Довідково. Історичний шлях Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії” почався у 1996 році з формування, відповідно до постанови Кабміну, Луганського військового ліцею.
Після захоплення території ліцею в 2014 році незаконними збройними формуваннями навчальний заклад, за наказу директора департаменту освіти і науки Луганської ОДА, був передислокований до міста Кремінна.

Читайте також:
Учні військового коледжу в Києві надягли футболки без Криму: реакція поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна