Протести в Росії: затримано понад 260 осіб у 27 містах

 

У Росії на вуличних акціях на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального в різних містах затримано понад 260 осіб.
Як передає “Новинарня“, про такі підсумки протестів суботи, 7 жовтня, інформує сайт “ОВД-Інфо”.

“За останніми даними, всього в 27 містах Росії затримані щонайменше 262 людини. 66 осіб затримано в Санкт-Петербурзі, 54 людини – в Ярославлі, 20 – в Липецьку. Також є затримані в Калінінграді, Краснодарі, Москві, Пермі, Пскові, Саранську, Селятині, Сочі, Ставрополі, Твері, Тюмені, Якутську”, – ідеться у зведенні станом на 20:00.

Одного із затриманих у Краснодарі вже заарештували на три доби.

Всіх відпустили в Єкатеринбурзі, Іжевську, Нижньому Тагілі, Ростові-на-Дону , Самарі, Саратові, Тулі, Тюмені і Южно-Сахалінську.

Акції проводилася в день 65-річчя президента РФ Володимира Путіна. У різних місцях протестувальники закликали його “піти на пенсію”.

Як відомо, Олексій Навальний – потенційний конкурент Путіна на президентських виборах-2018 – у даний час відбуває адміністративний арешт за заклики до проведення несанкціонованих акцій.
2 жовтня Симоновський суд Москви присудив йому 20 діб арешту за пости в соціальних мережах із закликом виходити на мітинг
Це вже третій арешт Навального 2017 року.

Читайте також:
Організатора опозиційної акції в Москві Навального арештували на 30 діб

Суд зобов’язав Навального видалити фільм про корупцію “Дімона” Медведєва,
він відмовляється

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна