Суд зобов’язав Навального видалити фільм про корупцію “Дімона” Медведєва, він відмовляється

 

Люблінський районний суд Москви зобов’язав російського опозиціонера Олексія Навального видалити фільм-розслідування про прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

Таке рішення було ухвалено за позовом бізнесмена Алішера Усманова про захист честі й достоїнства. Відповідно до вердикту, впродовж 10 днів Навальний зобов’язаний видалити з усіх своїх блогів та соцмереж публікації, в яких згадується Усманов, а також протягом трьох місяців опублікувати спростування поширеної ним інформації.

Загалом у позові Усманова було перелічено 12 публікацій Навального та очолюваного ним Фонду боротьби з корупцією. Серед них і розслідування “Він вам не Дімон”, у якому згадується про те, що Усманов “подарував” фонду, яким керує однокурсник прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, ділянку землі в селі Знаменське вартістю близько 5 мільярдів рублів.

Суд визнав ці звинувачення такими, що не відповідають дійсності, та наказав відповідачам опублікувати спростування. При цьому, як згодом зазначив сам Навальний, служителі Феміди відмовилися навіть переглянути фільм “Він вам не Дімон”.

За словами політика, все, що відбувалося в суді, найкраще ілюструє фраза: “Навіщо Усманову адвокат, якщо в нього є суддя!”.

Навальний також наголосив, що не збирається виконувати вирок і видаляти з мережі згадані в ньому відеоматеріали.

У коментарі російським журналістам опозиціонер заявив, що оскаржуватиме рішення суду. А своїх прихильників та незадоволених діями російської верхівки закликав виходити на акції протесту проти корупції влади 12 червня – в День Росії.

Олексій Навальний про суд за позовом Алішера Усманова:

Читайте також:

Опозиціонера Навального в Москві посадили на 15 діб за мітинг проти Медведєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна