Після бійки – язиками. ФБ-дописи нардепів, які брали участь у сутичці в президії ВР

 

Новинарня” зібрала фейсбучні дописи нардепів, які 5 жовтня брали участь у сутичці в президії ВР під час спроби проштовхнути/заблокувати законопроекти щодо деокупації й особливого статусу Донбасу.

Засідання було зірване, тобто тактичну перемогу наразі здобули блокувальники із “Самопомочі”, “Батьківщини”, “Свободи”, “УКРОПу” та ін.

Слово – їм, а також тим депутатам із коаліції, які безуспішно обороняли президію.

Ірина Геращенко,
перший заступник голови Верховної Ради (обрана від БПП):

Мені вдалося зберегти витримку. Хоч було гидко. “Самопоміч” в 2015 році ГОЛОСУВАЛА за особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО. В тому числі всі, хто виривав сьогодні мікрофони. А сьогодні – зірвали голосування, яке визнавало РФ агресором, і законопроект, через який учора казалися росіяни та їхні посіпаки в Мінську.

Вони підігріють Кремлю (не вперше) й роблять все, аби з РФ зняли санкції нашими руками.

Вони не дали можливості сьогодні суспільству почути виступи фракцій, всі “за” і “проти”.

Блокада ОРДЛО, влаштована цією фракцією, допомогла Путіну вкрасти підприємства Донбасу й обійшлася українському бюджету в 1,7 млрд. гривень втрат бюджету, 1 млрд. доларів експортних надходжень.

Танці на війні – це їхні дикі танці.

 

Єгор Соболєв,
народний депутат від “Об’єднання Самопоиіч”:

Чого ми домагаємося.

1. Будь-яке посилання на Мінські угоди не має права стати частиною українського законодавства.

2. Визнання Росії окупантом, а частини наших територій окупованими має бути З ДАТАМИ початку окупації. І з покладанням на державу-окупанта відповідальності за всі порушення прав людей і руйнування на окупованих територіях, що сталися після цих дат. В законі має бути чітко написано, що йдеться як про окуповану частину Донбасу, так і про анексований Крим.

3. Торгівля з окупованими територіями не має бути легалізована знов. Вона дає ворогу сили для нових нападів на наші землі

Ми запропонували спікеру Андрію Парубію спокійно і цивілізовано обговорити ці пропозиції, як і пропозиції всіх інших депутатів за процедурою повною обговорення законопроекту в наступний день голосувань, який призначено на 17 жовтня.

Але в цей день під парламентом може зібратися багато людей, яких ми вже кілька тижні кличемо на допомогу, щоб провести закони про творення Антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканості та перехід до виборів народних депутатів за відкритими списками партій.

Петра Порошенка та його однодумців з його фракції, “Народного фронту”, Радикальної партії та “Опозиційного блоку” не влаштовує перспектива голосувати в оточенні людей.

Тому президент терміново приїхав до парламенту із вказівкою до своїх депутатів зібратися завтра, у п’ятницю, коли голосувань зазвичай немає. І швидко проголосувати за закони, які лише вчора були ним зареєстровані.

Після цього спікеру буде дана вказівка розпочати розгляд поправок до закону про невідкладну медичну реформу. Їх тисячі.

І коли люди зберуться 17 жовтня вимагати Антикорупційного суду та інших рішень для “Велика політична реформа. Всеукраїнська акція” – їм скажуть: так ми ж медичну робимо, чого ви прийшли?!

Завтра будемо протидіяти цьому шахрайству.

 

Костянтин Усов,
народний депутат від БПП:

Коли “Самопоміч”, “Свобода” і шматки “УКРОРПу” блокують президію Верховної Ради, відтанцьовучи кремлівський план та зриваючи голосування за закон про відновлення суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганських областей, я відчуваю весь сценарій. Для повноти образу колегам не вистачає балалайки.

Коли вони зупиняють голосування за визнання Росії агресором і перешкоджають створенню законодавчих передумов для запуску миротворчої місії на Донбасі, я відчуваю огиду.

Коли негідники намагаються висадити з президії, ламають мікрофони та простягають руки до віце-спікера Ірини Геращенко – людини, яка особисто веде переговори з бойовиками, особисто займається поверненням наших хлопців з полону, представляє Україну в ПАРЄ, – починається бійка. Соррі.

 

Семен Семенченко,
народний депутат від “Об’єднання Самопоміч”:

Оборона Верховної Ради. Спроба прийняти антидержавний закон Порошенка про “реінтеграцію” заблокована.

 

Віктор Чумак,
позафракційний народний депутат, член партії “Хвиля”:

Що відбулося в Раді.

При обговоренні проекту закону 7163 основні списи ламалися щодо пункту 1 ст. 7 закону де згадувалися Мінські Угоди.

І хоча в залі йшла розмова, що цей пункт буде знятий, саме недовіра до того, що це буде зроблено ,породила блокування трибуни.

Скільки разів Парубій та Геращенко порушували Регламент, що було велике занепокоєння, що зразу після голосування в першому читанні цей проект можуть поставити в другому і в цілому.
І така недовіра є породженням постійного і грубого порушень Регламенту з боку Президії.

 

Максим Курячий,
народний депутат від БПП:

Вона працює. Вона – це проросійська колона.

Немає слів… Хоча сьогоднішні блокувальники трибуни у Верховній Раді заслуговують самих гарячих епітетів. Зірвано прийняття найважливішого законопроекту щодо забезпечення суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донбасу.

“Батьківщина”, “Самопоміч”, депутати “Свободи” свідомо пішли на загострення ситуації, щоб в будь-який спосіб відтягнути, загальмувати процес зміцнення позицій України, законодавчої підтримки нашої армії, підготовки шляхів звільнення східних територій. Але найголовніше – щоб Росію не визнали офіційно агресором!

Мені здається, що сьогодні закритим указом Путін підвищить у званні когось з тих ура-патріотів, які найголосніше волають про любов до Батьківщини.

 

Віталій Купрій,
позафракційний народний депутат, член партії “УКРОП”:

Блокуємо трибуну, щоб не допустити капітуляції України через спробу легалізувати Мінські домовленості.

У потасовці вирваний мікрофон Ірини Геращенко. Вона була настільки схвильована, що загубила свою картку для голосування.

Я знайшов, але не віддам. Зрадникам вона ні до чого!

 

Ігор Луценко,
народний депутат від ВО “Батьківщина”:

Все, цю добу ми відстояли суверенітет України. )
Дякую за підтримку!..

ЩО НЕОБХІДНО ПОМІНЯТИ У ЗАКОНІ ПРО РЕІНТЕГРАЦІЮ
Сьогодні я зареєстрував законопроект, альтернативний до президентського.
Чим він відрізняється:
1. Прибирає згадки про Мінські угоди і резолюцію ООН, зініційовану Росією.
2. Додає в список окупованих територій Крим і відповідну економічну зону.
3. Прибирає із закону посилання на неіснуючий Указ Президента.
4. Визначає командувачем об’єднаних сил Верховного головнокомандувача, а не якийсь неконституційний “оперативний штаб”.
Все.

Олег Медуниця,
народний депутат, фракція “Народний фронт”:

Намагаюсь пояснити колегам по спільній колишній боротьбі з регіоналами шкідливість і помилковість їх позиції взаємопоборювання. У виграші від цього лише москва.

Юрій Левченко,
позафракційний народний депутат, член ВО “Свобода”:

Ще в минулому скликанні Верховна Рада фактично запровадила в Україні федералізацію, коли було в незаконний спосіб проголосовано закон про особливий порядок місцевого самоврядування на окупованих територіях. Тепер президент хоче продовжити дію цього антиконституційного законодавства.

Хто голосував за включення до порядку денного законопроектів №№7163 і 7164? Серед тих, хто підтримав президентські ініціативи, були і колишні ставленики Януковича!

Якщо екс-“регіонали” голосують за законопроекти, всім зрозуміло, кому вони на руку.

Адже очевидно, що “Опозиційний блок” і подібні до нього партії відстоюють інтереси Росії в Україні й вигідні лише їй.

Ми закликаємо громаду приєднуватися до протесту проти узаконення мінських угод. На жаль, є висока вірогідність того, що без тиску громади ці зрадницькі речі парламент може підтримати.
(за матеріалами прес-служби ВО “Свобода”)

Прямо зараз – в кулуарах Верховної Ради Кононенко з Бойком (депутати з БПП й “Опоблоку” – “Н”) торгуються щодо умов голосування Партії регіонів за ганебні законопроекти 7163 та 7164. Фото:

Читайте також:
Замість АТО – ЗіЗНБіОСіВРЗАвДЛО.
Яку роль визначає Збройним силам закон про деокупацію Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна