Окупаційний суд у Криму скасував вирок патріоту Балуху

 

Підконтрольний Москві Верховний суд Криму скасував вирок українському активісту Володимиру Балуху, засудженому до 3 років і 7 місяців років колонії, та відправив справу на повторне розслідування.
Про це повідомив на сторінці в соцмережі активіст Українського культурного центру в Криму Михайло Батрак, передає УНІАН.

“Тільки що верховний суд Криму скасував вирок Володимиру Балуху і відправив справу на нове розслідування”, – написав він 2 жовтня.

За словами адвоката Ольги Дінзе, її підзахисному поки залишили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проте захист клопотатиме про його скасування.

“Причина скасування вироку у тому, що суддею було необґрунтовано розглянуто заяву про її відвід, тому що у неї була очевидна зацікавленість у розгляді цієї кримінальної справи”, – пояснила Дінзе.

Також вона розповіла, що поведінку судді назвали серйозним порушенням кримінально-процесуального законодавства і повернули кримінальну справу до суду першої інстанції для розгляду в іншому складі.

Читайте також:
Начальник СІЗО в Криму побив українського політв’язня Балуха, – КПГ

Як повідомляла “Новинарня“, 4 серпня громадянина України Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3 років 7 місяців колонії та штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

Раніше фермер Володимир Балух відмовився від отримання російського громадянства та вивісив над своїм сільським будинком в Роздольненському районі прапор України. Також Володимир почепив на дім табличку “вулиця Героїв небесної сотні”.

Почалося переслідування Балуха російськими силовиками під надуманими приводами.

8 грудня 2016 року ФСБ РФ провела чергові обшуки у Балуха і його матері в селі Серебрянка, після чого фермера затримали. Силовики заявили, що знайшли в його будинку патрони і динаміт. Затриманий свою провину не визнав. Відтоді Балух – громадянин України – залишається в кримському СІЗО.

24 травня МЗС України виступило із засудженням продовження арешту Володимиру Балуху до 4 вересня і відкинуло будь-які звинувачення на його адресу.

Читайте також:
Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму
за український прапор над хатою!

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна